Narutopedia. sr Wiki
All Contributors
Гинтоки-сама
• 3/30/2017

Ashita no Joe

Ashita no Joe (1970) Ashita no Joe je anime adaptacije istoimene mange iz 1968.

Verovatno omiljeni anime sportskog žanra, a po objektivnim mjerilima i jedan od najboljih sportskih animea ikad, jer mislim da pored Slum Dunk, Hajime no Ippo i Ping Pong Animation ne postoji ovako dobar anime.

Sport kojim se bavi ovaj je boks, a glavni lik je delikvent Yabuki Joe kojeg ćete svi verovatno mrzeti u početku, ali ta njegova ličnost delikventa nestaje iz epizode u epizodu. Da bi na kraju potpuno nestala. Sam glavni lik je veoma kompleksna ličnost, jer veoma često menja raspoloženje.

Najbolja stvar ovog animea je rivalstvo između dva lika Yabuki Joe i Rikishi Toru, koji su istovremeno i najbolji prijatelji i neprijatelji, jedan drugom svetlost na kraju tunela i najveća motivacija za uspeh. Nijedan od njih ne bi uspjeli da nemaju jedan drugog.

Ovo rialstvo je inspiracija za mnoge buduće rivale. Kao na primjer Goku i Vegeta.

Takođe veoma dobra stvar ovog animea je kraj koji je itekako emocionalan.

Sto se tice glasova, covek koji je davao glas glavnom liku je odradio stvarno odličan posao, a posle toga ne radi više ni na jednom drugom animeu. Ista stvar je i sa ostalim glsovnim glumcima.

Animacija jeste zastrela, ali ko zavoli ovaj anime više neće ni obraćati pažnju na nju. Sve u svemu ovo je pravi anime za one koji vole sport, borbu i naravno odlične likove. 10/10

0 1
  • Upvote
  • Reply
Гинтоки-сама
Write a reply...