FANDOM


Čakra je od suštinskog značaja čak i za najosnovnije tehnike. Raznim metodama, od kojih je najčešća upotreba znakova rukama, čakra se može kontrolisati i manipulisati. Tako se može stvoriti efekat koji ne bi bio moguć na drugi način, kao što je hodanje po vodi, izbacivanje vatre, ili stvaranje iluzije. Čakra se ne može videti golim okom, osim ako je visoko koncentrisana, ili se manifestuje u velikim količinama.

Poreklo

Čakra je originalno pripadala Božijem Drvu. Kada je Kaguja Ocucuki pojela plod sa Božijeg Drva, ona je postala prva osoba sa čakrom. Sa svojim novim moćima, ona je prekinula sve ratove koji su mučili sve zemlje. Njeni sinovi, Hagoromo i Hamura su bile prve osobe rodjene sa čakrom. Hagoromo je širio čakru drugima praksom koje se zove Ninša, sa namerom da stvori mir pomoću čakre za povezivanje duhovne energije ljudi, tako da bi se mogli razumeti bez govora. Medjutim, ljudi nisu koristili čakru na način koji se Hagoromo nadao. Oni su koristili čakru za povezivanje svoje unutrašnje duhovne i fizičke energije. Tako je stvoreno ono što je poznato kao nindžicu.

Tipovi čakre

Čakra repate zveri
Naruto kyuubi

Čakra devetorepe lisice

Repate zveri, ponekad nazivane "Čakra Čudovišta" su devet životne forme čakre kreirane od strane Mudraca Šest Puteva. Repate zveri se razlikuju po broju repova, od jedan do devet. Čakra repate zveri je crvene boje.


Sendžicu čakra
Chakra Moulding Diagram (Senjutsu).svg

Sendžicu čakra

Sendžicu je specijalizovana oblast tehnika koja omogućava korisniku da oseti prirodnu energiju, a onda je i sakupi. Sendžicu učenici, uče kako da skrenu energiju prirode u njima, i to sa mešanjem sopstvene čakre. Ovo dodaje nove moći čakra korisniku, a rezultat je sendžicu čakra.


Čakra Šest Puteva
Naruto and Sasuke obtain Rikudo Power

Čakra Šest Puteva

Čakra Šest Puteva je jedinstvena čakra Hagoromo Ocucuki. Čakra Šest Puteva se može dobiti od Hagoroma direktno, kombinovanjem čakri njegovih sinova-Indre i Ašure da bi se stvorio Rinegan. Čakra Šest Puteva se može dobiti takodje i ako osoba postane Džubi-jev džinčuriki. Šta je tačno ova specijalna čakra ili kako radi je nejasno, ali se zna da ona poboljšava snagu korisnikove tehnike.


Hamurina čakra
Twin Lions Crumbling Attack

Hinata koristi Hamurinu čakru

Kao Hagoromova, i čakra Hamure ima specijalna svojstva, zato što je on iz Ococuki klana, a i predak Hjuga klana. Samo oni sa Hamurinom čakrom mogu da dodirnu (i na taj način da unište) Tenseigan, a takodje su i oni otporni na njegove efekte. Kada je Hinata dobila Hamurinu čakru, njena čakra je dobila tamno ljubičastu boju.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.