FANDOM


Pažnja: Molimo vas da NE pišete gluposti po člancima, tipa" Ovaj lik ne valja", "Ovaj lik valja", "On mi je omiljeni lik", "On je najjači"... Takođe ne smete vređati druge i pisati ružne reči!

Čodži Akimiči (秋道チョウジ, Akimichi Chōji) je čunin iz sela skrivenog u lišću. Član je Akimiči klana i tima 10. Iako je osetljiv o svojoj težini, Čodži je ipak posvećen svojim prijateljima, a posebno u Timu Asuma. Codži je izabran za šesnaestu glavu klana Akimiči  (秋道16代目当主, Akimichi Jūrokudaime Tōshu).

Sposobnosti

Kao Akimiči, Čodži može da uveliča svoje delove tela. Šikamaru je nagovestio da je on fizički najači član Konohe 11, ali da mu nedostaje samopouzdanje.

U prvom delu je uspeo da pobedi Džiroba korišćenjem tri pilule akimiči klana. Onaj ko proguta sve tri pilule ima ogromnu snagu ali će posle izvesnog vremena umreti. Zahvaljujuči Nara knjigama i Cunadinim medicinskim tehnikama Čodži je uspeo da preživi.

Ličnost

Čodži je veoma ljubazna i brižna osoba. Prema Asumi, te karakteristike su njegova najveća snaga, a njegova najveća slabost je nedostatak samopouzdanja. On se veoma lako uznemiri kada ga neko nazove "debeljko", on ipak ne krije svoju ljubav prema hrani. Asuma bi govorio da on nije "debeo" nego samo "prijatno popunjen". Čodžija je veoma pogodila smrt njegovog učitelja.

2043e977fcaae772e2c09e03632f6a1f

Čodži u borbi sa Džirobom

Pregled priče

Prvi deo

564

Čodži kao dečak

Čodži je prvu zapaženiju ulogu ima za vreme čunin ispita. Zajedno sa Šikamaruom i Inom je ušao u borbu protiv genina iz sela zvuka. Čodži se za vreme preliminearnog ispita borio sa Dosuom, od koga je veoma lako izgubio. Za vreme potere za Saskeom, Čodži se borio sa Džirobom, koga je zahvaljujući konzumiranjem tri p
180px-Chōji Akimichi Part 2

Čodži u drugom delu.

Screenshot 2-0

Čodži u manga epilogu

ilule Akimiči klana uspeo da pobedi. Iako su posledice konzumiranja pilula smrt, Čodži nije umro zbog Cunadine medicinske pomoći. Čodži se pojavljuje u nekim filerima pred Šipuden.

Drugi deo

U prvom okršaju Nidži Šotaia sa Akacki članovima Hidanom i Kakuzuom, Čodži je stigao kasno. Kada je stigao njegov sensei je bio na samrti i saslušao je njegove poslednje reči. U drugom okršaju sa Hidanom i Kakuzuom, Čodži se borio sa njima zajedno sa Šikamaruom, Inom i Kakašijem. Nakon što je Naruto pobedio Kakuzua, Čodži se vraća u selo sa ostalima. Za vreme Pejnove invazije, Čodži se zajedno sa Kakašijem i Čozom borio protim Pejna, Kakaši je u ovoj borbi spasao Čodžija iako je znao da će umreti. Za vreme četvrtog šinobi rata, Čodži je smešten u Četvrtu diviziju. U ratu se zajedno sa Šikamaruom i Ino se borio protiv oživljenog Asume, a posle pobede nad Asumom pokušao je sa svojim ocem da zaustavi Gedo Mazo. Kasnije je vidjen kako trči ka mestu gde se Naruto bori sa Tobijem.

U epilogu Čodži se oženio sa Karui i dobio ćerku Čočo

Zanimljivosti

  • Čodži nije voleo da ga neko naziva debeljkom.
  • Obožavao je da jede grickalice, posebno čips i roštilj, koji Asuma plaća.
  • Čodži je veoma osjećajna osoba, nije imao moralne snage da udari uskrsnulog senseia. Po rečima Asume, Čodži je mislio emocijama i zbog toga je brzo gubio samopouzdanje.
    5690

    Čodžijev izgled