FANDOM


Pein Rikudō

Šest staza bola

Šest staza bola predstavlja šest mrtvih tela nindži, koje je svojim Rineganom kontrolisao Nagato Uzumaki. Svaka od staza ima po jednu sposobnost rinegana. Kao glavno telo smatra se Jahiko, mrtvi drug Nagatoa, koji je predstavljao Deva Pejna.

Pozadina

Nagato je dobio Rinegan, navodno od pravog Madare Učihe, pre nego što je ovaj umro, iako Tobi koji se predstavljao kao Madara, kaže da mu ga je on dao. Nagato je otkrio da ima posebne moći, a Džeraja mu je rekao da je to zbog Rinegana. Posle borbe sa Hanzom od Sela kiše, Nagato je telo svog mrtvog druga Jahikoa, i još pet tela mrtvih nindži koje je Džeraja sreo na svom putovanju iskoristio, da stvori šest staza bola.

Šest staza Bola
Ime
Japanski Pein Rikudō
Engleski Six Paths of Pain (u igricama Rinne Six Paths)
Pojavljivanje
Manga Poglavlje 379
Anime Naruto Šipuden 132
Pojavljivanje Anime,manga,film,igra
Podaci
Klasifikacija Kekei Genkai,Borbeni stil,Dojdžicu,Nindžicu
Rank /
Klasa ofanzivna,defanzivna
Znakovi rukama /
Korisnici

Nagato Uzumaki Obito Učiha


Tijela i njihove sposobnosti

Deva stza, ili na japanskom Tendo, je telo Jahikoa i glavni je od svih šet tela, i kroz njega se Nagato obraća. Ovo telo poseduje izuzetne moći, kao što su moć odbijanja i privlačenja živih bića, kao i moć da razori velike površine, što je učinio sa Selom lišća. Deva staza je put reinakrnacije u Budiskičkoj religiji, Deva je božanstvo koje je nezadovoljno zbog svoje savršenosti i znanja da mu je život prolazan.

Azura staza ili Šurado, je telo lutkara koga je Džeraja sreo na svom putovanju. Šurado jedini od svih Pejnova nema kosu, i više je robot lutka, koja ispaljuje proektile. Takodje poseduje više ruku i rep poput škorpiona. Ovaj Pejn je bio uništen na delove od strane Kakaši Hatakea sa sečivom munje, ali se brzo sastavio. Azura je čudovište u budističkoj reinkarnaciji, demon koji je izuzetno snažan, što je u mangi prikazano time što je Azura otkinuo Džerainu ruku i skrckao mu vrat jednim potezom.

Životinjska staza ili Čikušodo je telo koje može da priziva životinje za borbu . Postojala su dva tela, jedno je Džerjaja ubio, a drugo je telo mlade devojke. Ova staza budističke reinkarnacije odnosi se na životinje.

Ljudska staza ili Ningendo je jedno od šest tela Pejn rikudoa, koje je posedovalo moć da čita ljudske misli i da izvlači duše iz ljudi. Ova staza budističke reinkarnacije je vezana za ponos i neke ljudske osobine i najbliža je prosvetljenju.

Naraka staza ili Jikokudo telo je imalo moć da ispituje ljude i pomoću Kralja pakla Jame izvlači duše. Narak po budističkoj reinkarnaciji su bića koja žive u pkalu i muče se dok ne postignu prosvetljenje i ponovo se radjaju na Nebesima.

Preta staza ili Gakido je telo koje može da apsorbuje velike količine čakre. U Budizmu Prete su duhovi koji su gladni i žedni i bude se iz prethodnog života.

Zanimljivosti

  • Svih šest puteva su bazirani na Budističkom verovanju, po kom je buda prošao šest staza iskušenja, ali je kasnije odbacio to učenje.