FANDOM


Pažnja: Molimo vas da NE pišete gluposti po člancima, tipa "Ovaj lik ne valja", "Ovaj lik valja", "On mi je omiljeni lik", "On je najjači"... Takođe ne smete vređati druge i pisati ružne reči!

Šino Aburame (jap. 油女シノ,engl. Aburame Shino) je čunin iz sela skrivenog u lišću i član je Aburame klana. Sin je Šibia Aburamea i takodje je član tima osam.

Sposobnosti

Shino p1

Šino koristi svoje insekte

Šino u borbi koristi svoju inteligenciju, kao i Šikamaru i on je u borbi nekoliko koraka ispred svog protivnika. Njegove bube se nazivaju kikači.

Šino koristi sposobnosti svog klana, Aburame klana. U njegovom telu po rodjenju žive bube, on im dozvoljava da se hrane njegovom čakrom, a za uzvrat one moraju da se bore za njega kada on to poželi.

Šino može da komunicira sa bubama pa je veoma dobar u špijunaži. Pomoću svojih buba je sam kreirao mnogo drugih tehnika.

Pregled priče

Prvi deo

300px-Shino2

Šino u prvom delu

Šino se prvi put zapaženo pojavljuje na čunin ispitu gde je došao da završnog ispita, koji mu je meč predao Kankuro. Pre Kankura je u preliminarnom ispitu dobio je Zakua iz sela zvuka. Za vreme invazije na Konohu od strane sela zvuka i sela peska pratio je Saskea i sukobio se sa Kankurom s kojim je bilo nerešeno. Šino u prvom delu mange nije išao u potragu za Saskeom jer je bio na misiji sa svojim ocem. Pojavljuje u nekim epizodama filera pred Šipuden.

180px-Shino Aburame Part 2

Šino u drugom delu

Drugi deo Šino u drugom delu prvu zapaženiju ulogu ima u potrazi za Itačijem, gde se sa timom osam i timom sedam borio protiv Tobija. Iako je Šino tvrdio da Tobi ne može da se izvuče iz njegove tehnike insekata , Tobi je to uspeo, na veliko zaprepašćenje svih. U invaziji Pejna, Šino se borio sa Konan zajedno sa svojim ocem i još nekoliko pripadnika svog klana. Šino je u četvrtom ratu član pete divizije, vidjen je kako se bori sa armijom belih Zetsua, a potom je vidjen kako trči ka mestu gde se Naruto bori sa Tobijem.
Images-1422098510

Šino u poglavlju 700

U epilogu Šino postaje profesor na Akademiji

Zanimljivosti

  • U Animeu Šino je svojim insektima davao imena.
  • Prema podacima:
    • Šinojevi hobiji su: Entomologija i sakupljanje novih primeraka insekata za svoju kolekciju.
    • Šino želi da se bori sa nekim jakim protivnicima.
    • Šinova omiljena hrana je salata divlje trave i zimska tikva, dok je njegova najmanje omiljena hrana sa jakim mirisom.
    • Šino je zvanično ukupno završio 44 misije: 17 D-rank, 17 C-rank, 9 B-rank, 1 A-rank i 0 S-rank.