FANDOM


Amaterasu (天照, Amaterasu) je najmoćnija vatrena tehnika i jedna od najjačih nindžicu tehnika, on je jedinstven samo za Učiha klan i to samo za one koji poseduju Mangekjo Šaringan. Pri korišćenju tehnike korisnik pali sve što se nalazi u njegovoj viziji, crnim plamenovima koji su topli kao Sunce. Iako je navedene da se Amaterasu ne može izbeći, nekoliko njih su to uspeli. Saske je duže vreme bežao od plamenova, Ej je zahvaljujući svojoj velikoj brzini izbegao Amaterasu, dok je Gara koristio svoj pesak kao štit od crnih plamenova. Džeraja je zapečatio Amaterasu u prvom delu. Amaterasu se ne može ugasiti vodom ili nekimo drugim metodama. Plamen Amaterasua može da gori i do sedam dana. Takođe Nagato je sa Šinra Tenseijem uspeo da odvuče plamen od sebe. Međutim, plamen gori veoma sporo, pa žrtva može da se oslobodi Amaterasua ukoliko sa sebe skine neki deo odeće. Pre svoje smrti, Itači je u Saskea prebacio neke od svojih moći što mu je omogućilo da koristi Amaterasu. Kada je Saske prvi put video Tobijevo lice, Amaterasu se sam aktivirao. Kada je stekao svoj sopstveni Mangekjo Šaringana bio je u stanju da sam kontroliše plamenove, i razvije novi kekei genkai Pakleni Stil. Amaterasu zahteva veliko naprezanje očnog nerva tako da korisnikovo oko krvari prilikom korišćenja ove tehnike.

Itachi-Amaterasu-000:28

Itachi-Amaterasu-0

Korisnici

  • Saske Učiha (mogao je da ga koristi nakon borbe sa Itačijem)
  • Itači Učiha (mogao je da ga koristi u prvom i drugom delu)

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.