FANDOM


Crni Zecu
BZetsu

Ime na japanskom

(黒ゼツ, Kuro-Zetsu)

Pol

Muški

Visina

N/A

Težina

N/A

Kekei Genkai

Drveni stil
Rinnegan
Šaringan
Mangekjo Šaringan

Klasifikacija

Džindžuriki
S-rank
Senzorni tip

Repata Zver

Kurama (Yin polovina)

Okupacija

Akacuki špijun

Pripadnost

Akacuki

Crni Zecu (黒ゼツ, Kuro-Zetsu) je stvorenje ljudskog oblika kreirano materijalizaciom volje Kaguje Ocucuki u cilju osiguranja njenog uskrsnuća. Crni Zecu je neko ko je uticao na mnoge događaje u istoriji. Biva spojen sa Belim Zecuom od strane Madare Učihe i tako postaje polovina Akacuki člana Zecu (ゼツ, Zetsu).

Pozadina

Black Zetsu Indra-0

Crni Zecu u pozadini Indre i Asure

Crni Zecu je kreiran materijalizaciom Kagujine volje neposredno pre nego što je ona sa Džubijem zapečaćena od strane svojih sinova. Kada je Hagoromo odredio svog mlađeg sina Ašuru za novog vladara Ninšua, Crni Zecu je iskoristio svoje zlo da preokrene starijeg sina Indru protiv Ašure. Godinama kasnije Crni Zecu je nadgledao mnoge događaje u istoriji i između ostalog i borbu Madare i Haširame u dolini kraja.

Black Zetsu created

Madara spaja Crnog Zecua sa Belim Zecuom

Kada je Madara naizgled stvorio Belog Zecua i Gurugurua, zapravo je Crni Zecu izvukao neke mutirane žrtve Kagujinog Beskonačnog Cukujomija iz Demonske Statue. Negde pred smrt, Madara je poverovao da je stvorio Crnog Zecua tako što je udahnuo svoj volju u polovinu Belog Zecua. Zecu kasnije zajedno sa Obitom odlazi u selo kiše na misiju da pronađu Nagata i ubede ga da osnuje Akacuki tako što bi se Obito lažno predstavio kao Madara Učiha koji je Nagatu u ranoj mladosti dao Rinegan.

Izgled

BlackZ

Pravi oblik Crnog Zecua

BZetsufull

Crni Zecu spojen sa telesnom masom Belog Zecua

Crni Zecu izgleda kao biće ljudskog oblika crne kože s polja i bez lica. Za razliku od Belog Zecua on nema postojeće telo već je netelsni duh koji može da postoji sam ili da se pripoje drugim telima. Njegovo telesno obličje se može oblikovati po potrebi i na njemu se ne rezlikuju nikave dlake ili bilo šta drugo sem dva žuta oka kružnog oblika. U slučaju da se Crni Zecu doda nekome ko ima dojdžicu njegove oči nestaju i pojavljuju se oči u vidu tog dojdžicua. Dok je bio spojen sa Belim Zecuom, nosio je standardnu Akacuki uniformu i zeleni prsten na malom prstu desne ruke.

Pregled priče

Prvi deo

Prvi put je viđen (zajedno sa Belim Zecuom) u Dolini Kraja. Tada je nadgledao Saskeovu i Narutovu borbu.

Drugi deo

U drugom delu, veoma se često pojavljuje kao Akacuki član Zecu (zajedno sa Belim Zecuom). On je u Akacukiju imao ulogu špijuna. Prisustvovao je svakoj borbi Akacuki članova.

U Četvrtom Svetskom Šinobi ratu Crni Zecu se borio protiv Mei i Čodžura koji su bili odgovorni za čuvanje Feudalnih Gospodara. On tada biva presečen od strane Čodžura.

Black Zetsu stabs Madara

Crni Zecu probada Madaru

Kasnije, idući kroz zemlju, pojavljuje se kod Obita. On se tada lepi za Obita i uz pomoć njegovog tela i Rinnegana vraća Madaru u život.

Kada Madara dobije RineŠaringan on baca Beskonačni Cukojomi. Medjutim Crni Zecu izdaje Madaru i priziva Kaguju.

Sealed away

Crni Zecu zapečaćen

Naruto pins BZ

Crni Zecu odvojen od Kaguje

Na kraju, Crni Zecu biva zapečaćen zajedno sa Kagujom od strane Naruta i Saskea.

Zanimljivosti

  • Crni Zecu je otkrio Kabutu gdje se nalazi Madarin leš, kako bi ga ovaj reanimirao.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.