FANDOM


Hanzo and Sannin

Hanzo protiv tri Legendarna Sanina

Drugi šinobi svetski rat je bio drugi veliki rat koji je uključio većinu sela. Nezna se mnogo o rata, ali je poznato da su učestvovala Sela lista, kamena, peska i kiše. Zna se da se većina bitaka odigrala na teritoriji malih zemalja i slabijih sela, kao što je Selo kiše i da su zemlje posle bitaka ostajale opustošene. Pretpostavlja se da je Selo lista dobilo ovaj rat. Nagato je rekao da zapravo Selo lista započelo rat.

Pozadina

Prvi šinobi rat je okončan primirjem između sela koja su u njemu učestvovala. Posle prvog šinobi rata, šinobi nacije bile su poprilično oslabljene. Sporazum je doveo do perioda mira, ali se posle nekih dvadesetak godina od kraja rata, javila velika ekonomska razlika između država. Mnoge države su kreirali frakcije i fondacije kako bi se proširili i sve ovo je dovelo do drugog svetskog šinobi rata.

Posledice rata

-Sakumo-Hatake-naruto-shippuuden-19141864-1280-720

Sakumo Hatake, Beli očnjak sela lišća

Peliculas-y-series 251494

Tri sanina u vatri rata

Kao i kod svih ratova i drugi šinobi rat je doneo mnogo heroja i mnogo smrti. Za vreme rata i borbe sa Hanzom, Oročimaru, Džeraja i Cunade su postali širom sveta poznati kao Senini, odnosno tri legendarne nindže. Cunade je postala takođe poznata i kao medicinski šinobi, jer je uspela da suzbije sve otrove koje je Čijo napravila. Ona je takođe i formirala medicinski šinobi sistem koji se i danas koristi. Veruje se da je Sakumo Hatake tokom ovog rata postao poznat kao Beli očnjak sela lišća.Sa druge strane, Cunade je tokom ovog rata izgubila svog mlađeg brata, Navakija i ljubavnika Danam, a takođe je obolela od hemofobije. Tokom ovog rata, Sasorijevi roditelji su ubijeni, što će Sasorija zbog nedostaka roditeljske ljubavi dovesti do Akackija i S rangiranog kriminalca. Konan, Nagato i Jahiko su takođe tokom ovog rata izgubili roditelje.  

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.