FANDOM


Gjuki
Gyuki
Gjuki (牛鬼, Gyūki)
Osmorepi (八尾, Hachibi)
Veliki Vo (巨牛, Kyogyū)
Pojavljivanje
Manga Poglavlje #413
Anime Naruto Šipuden epizoda 143
Novela /
Film Naruto Film: Krvavi Zatvor
Igrica Naruto Šipuden: Ultimativni Nindža Storm 2
Pojavljivanje Anime, Manga, Igrica, Film
Lični podaci
Vrsta Bik-Oktopod
Klasifikacija Repata Zver
Džindžuriki Plavi Bi
Kiler Bi
Naruto Uzumaki
Prebivalište Kumogakure Symbol.svg (1) Selo Oblaka
Porodica

Hagoromo Ocucuki (Kreator)

Osmorepi bik-oktopod (巨牛, Kyogyū) Gjuki (牛鬼, Gyūki) je jedan od devet repatih demona. Gjuki je bio u posedu sela oblaka decenijama zapečaćen unutar mnogih džindžurikija. Ipak jedini koji je mogao u potpunosti da ga kontroliše je bio Kiler Bi.

Pozadina

Mali Gjuki

Mali Gjuki

Vekovima pre osnivanja nindža sela, postojalo je božije drvo zvano Šindžu. i koje je davalo posebne plodove koje su nosile posebnu moć pod imenom čakra. U nekom trenutku u to vreme Kaguja Ococuki je pojela plod drveta i postala prva osoba sa čakrom. Koristeći moć čakre Kaguja je bacila Beskonačni Cukojomi prvi put u istoriji kako bi završila ratove u svetu. Tada je Kaguja rodila 2 sina: Hagoroma i Hamuru koji su nasledili čakru od svoje majke. Videvši da ljudi polako dobijaju čakru, Šindžu je od besa evoluiralo u monstrulozni entitet nalik na strahovitu zver sa deset repova po imenu Džubi. Zver je bila toliko besna da je počela da teroriše čovečanstvo i verovatno bi ga i uništila da je Hagoromo i Hamura nisu zaustavili. Nakon poraza zveri, Hagoromo je zarobio njegovu čakru u sebe i postao prvi džindžuriki. Pred smrt, Hagoromo je podelio čakru Džobija na devet delova i koristio moć preporoda kako bi stvorio devet repatih zveri i dao im posebna imena. Mlade repate zveri su potvrdile da su sve idalje povezane i ako su fizički odvojene. Od Džobija je ostala samo prazna ljuštura lišena duše koja je dobila ime Gedomazo(Demonska Statua). Tik pred smrt, Hagoromo je iskoristio Čibaku Tensei da zapečati ljušturu desteorepe zveri i tako na nebo pošalje mesec. Ubrzo nakon Hagoromove smrti, zveri su se razišle i počele da lutaju po svetu. Iz tog razloga neki predpostavljjaju da snaga zveri zavisi od broja repova.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.