FANDOM


300px-Guren

Guren je kunoiči iz Sela Zvuka i vođa Oročimaruovih podređenih nindži. ona poseduje jedinstveni Kekei Genkai koji se zove Kristalni Stil.

Detinjstvo

Guren kao dete

Guren kao devojčica

Kao dete Guren je je živela u malom selu gde su je svi odbacivali zbog njenih posebnih moći. Kasnije Oročimaru je uništio njeno selo. Oročimaru je bio zadivljen njenim sposobnostima i ponudio joj da krene sa njim. Guren je odlučilhttp://m.youtube.com/watch?v=sidLvGcpZaoa da krene sa njim zbog njegove moći.

Nešto kasnije Oročimaru je poslao Guren da uništi određeno selo kako bi vidio njen potencijal. Nakon preteranog korišćena Kristalnog stila Guren se onesvestila. Kada se probudila, ona se nalazila kod žene koja ju je srela u onesvešćenom stanjom i odvela je svojoj kući da je izleči. Kasnije će se otkriti da je ta žena Jukimaruova majka. Guren se vratila Oročimaruu,ali je on insistirao da ubije tu ženu. Željeći da je Oročimaru prihvati ubila je ženu koja joj je spasila život.

Guren je brzo postalo miljenica i jedna od najboljih Oročimaruovih podanika. Na kraju,bila je ''preporučena'' kao jedno od Oročimaruovih budućih tela.Kada se Saske pojavio a Kimimaro više nije bio živ Guren je bila sledeća najbolja opcija u Oročimaruovim očima. Međutim Guren je zakasnila i Genumaru je bio Oročimaruovo sledeće telo. Kasnije Guren je rekla Saskeu da će on biti sledeće telo za Oročimarua. Sa osećajem da više nije potrebna Oročimaruu Guren je otišla.

Sposobnosti

Guren je veoma jak kunoiči koja je jedno vreme bila odabrana za Oročimaruovo sledeće telo, a kasnije kao Jukimaruov čuvar. Sa njenim specifičnim i jednistvenim stilom Guren je imala moć da zarobi Trorepog. U momentima ''živi.-umri'' Guren ima zalihu njene životne energije kako bi oslobodila ogromne čakra rezerve, dozvoljavajući joj da se bori u punoj snazi kraće vreme.

Taidžicu

Gurenine Taidžicu vještine su poprilično dobre kada je mogla da se bori sa ekspertom kao što je Kakaši,da izbegne Narutov Rasengan i pobedi Lija i Ten Ten samo tom veštinom.

Nindžicu

Guren 1
Guren poseduje jedinsvenu nindža umetnost: Kristalni stil. Pošto je ova sposobnost dosta misteriozna veruje se da je uz pomoć Zemljanog stila moguće dobiti Kristalni stil, i ne može se kopirati sa Šaringanom. Cunade je tvrdila da su njene sposobnosti misteriozne i da nisu korišćene u nijednom od ratova. Ovo dokazuje da su nindže sa ovom sposobnosti veoma retke. Koristeći ovu moć Guren može da priziva i slobodno manipuliše kristalom, kao kad koristi veliki kristalni zid. Ona može da koristi tehnike sa znakovima samo jedne ruke kao Haku, i veoma je dobra u distanciranim borbama. Najsmrtonosnija tehnika njenog kristalnog stila je tehnika koja kristalizuje njene protivnike i time ih pretvara u kristalnu prašinu.Kristalni stil je veoma moćan Kekkei Genkai.

Inteligencija

Guren veoma dobro zapažanje nešto kao posmatrač zato je uspela da tako brzo otkrije Kakašijevu i Jamatovu poziciju, kao što je i brzo otrkila slabost Isobua posmatrajući kako ga Naruto napada. Veoma je talentovana u proceni sposobnosti njenog protivnika i pravljenju diverzija to se pokazuje kada je Kibu i Šina naterala da budu zauzeti njenim klonovima kako bi uspela da uzme Hinatu.

Pregled priče

Drugi deo

Pojavljivanje Isobua

123456789
Kako bi uspeo da završi svoje planove Oročimaru šalje Kabuta da dovede Guren. Guren ga napada kada se Kabuto pojavi, ali Kabuto je uspeo da se odbrani. Nakon vraćanja u Oročimaruovo sklonište bila je okružena stotinama Oročimaruovih zatvorenika sa kojim se borila do smrti, a zatim sa preostalim preživelima Rindžijem, Gozuom,Kigirijem, Kihoom i Nurari osnovala tim; šesnaest drugih preživelih pokušali su da pobegnu, ali svi su ubijeni od strane Guren.

Guren govori Saskeu da je on sledeće Oročimaruovo telo,a kasnije se uverava da može da zameni Saskea. Ona i Jukimaru bili su poslati u sigurnu zonu. Dok su bili ti Jukimaru postaje bolestan, a Guren je bila primorana da se brine za njega. Dok se oporavljao bila je iznenađena njegovim znanjima o samoći kao dete i tada je počela da saoseća sa njim. Kasnije je kristalizovala njegovo omiljeno cveće Kameliu da bi znao kada je ona živa, a kada mrtva (kada bi bila mrtva kristal bi popucao). Kasnije Tim Guren se ponovo okuplja Guren onda ostavlja Yuukimaru na sigurnom i odlazi da se obračuna sa Timom Kurenai.

Dok se njen tim borio sa timom Kurenai i Kakašijem, Guren je pripremala zamku. Kada je završila uspela je da kristalizuje Hinatu. Koristila je Hinatu kao taoca. Pre nego što je išta učinjeno Tim Jamato dolazi i razbija Gureninu kristalnu barijeru, a zatim spašavaju Hinatu. Nakon toga Guren se odlučila vratiti u njeno sklonište onda dolazi Kabuto i smišljaju novi plan.

Kabuto, Guren i njen tim odlaze na jezero kako bi probudili Isobua. Kada se pojavljuje Guren pokuša da ga obuda ali nije uspela, čitavo vreme bila je u zagrljaju sa Jukimaruom. Koristila je poslednje zalihe čakre da spasi Jukimarua i ostale a onda se onesvestila, kada se probudila videla je kako se Jukimaru brine za nju. Jukimaru je ponovo bolestan zbog predoziranja sa Kabutovim pilulama. Dok se briula o Jukimaruu Guren je detektovala Naruta, a onda ga presrela. Nakon nekog vremena Jukimaru uleće i prekida borbu. Saznajući od Naruta sve istine o Oročimaruu Guren počinje da misli za šta su mu stvarno potrebni ona i Jukimaru.

Nakon što je otišla sa Jukimaruom ona i njen tim počinju da se pripremaju za konačni napad na nindže Konohe, Guren se nada da će se ponovo sresti sa Narutom i tada ga ubiti. U borbi ona je skoro pobijeđene i bila je primorana na odbranu, ali Gozu uleće i spašava Guren.

Kada je stigla do Jukimarua Guren ga je čula kako svira na listu trave. Melodija joj je pomogla da shvati da
09876543
je ona ubila Jukimaruovu majku. Guen je mislila da Naruto želi Jukimarua zbog njegove moći. Guren je pokušala da ubedi Kabuta da Jukimarua više ne stavlja pod takve bolove,nudeći da će ona lično da zaustavi Konohino pečećenje Isobuai. U borbi sa Isobuom ona biva napadnuta od strane zveri i samo je Jukimaru može spasiti. Videvši kako Jukimaru postaje bolji nego ikada u pokušaju da je zaštiti ona shvata da mu ona nešto znači iako mu je ubila majku. Nakon što ju je Jukimaru spasio Guren ga štiti svojim Kristalnim stilom ,a onda zajedno sa Narutom pokuša da savlada Isobua, ali ih on oboje pojede. 9Guren je pokušala da nastavi borbu sa Naruto i unutar stomaka Isobua ,ali Naruto želi da se pobrine za njenu povredu. Njih dvoje ubrzo počinju da se raspravljaju o tome gdje Jukimaru pripada. Guren kaže da Konoha želi da uzmeIsobu samo za sebe, ali Naruto kaže da to nije slučaj. Guren u to nije verovala sve dok joj Naruto nije rekao da je i on džindžuriki. Nakon toga Guren počinje da shvata Naruta. Guren govori Narutu da je ona ubila Jukimaruovu majku. Na Gurenino iznenađenje Naruto joj kaže da će zajedno ispraviti njene greške. Jukimaru uspije da spasi Guren i Naruta kontrolišući Isobua, ali na drugi način.

Guren i Naruto stižu na vreme da spasu Jukimarua od Rindžia koji je ustvari maskirani Kabuto. Kabuto govori istinu Jukimaruu o ubistvu njegove majku nadajući se da će tim Jukimaru osloboditi svu njegovu moć. Ali na iznenađenje svih Jukimaru oprašta Guren. Njih dvoje govore koliko jedno drugom znače. Guren se odluči da pobegne sa Jukimaruom, a da ih Naruto pokriva. Međutim Kabuto se otkriva i koristi Edo Tensei (džicu reinkarnacije) i oživljava mrtvog Rindžija.Guren prvo zaštiti Jukimarua, a onda pokuša da Kristalnim stilom pobijedi Rindžija. Rindži poseduje tehniku koja lako lomi Kristalni stil. Želeći da zaštiti Jukimarua Guren odlazi iza Rindžia ''grli ga'' i koristi svoj Kristalni stil da kristalizuje i sebe i Rindžija ne koristeći nikakve znakove. Oboje su pali u okean. Gozu ju je kasnije izvukao iz okeana i spasio joj život, a razlog tome je bio što je on bio čovek na kom je Oročimaru eksperimentisao i nije mu davao hrane ni vode, međutim Guren je došla i nahranila ga.Jukimaru im se kasnije pridružuje i nakon toga Jukimaru,Gozu i Guren žive zajedno.

Zanimljivosti

-Njeno ime znači ''lotus''

  • -Na njenim leđima se nazati taj lotus koji označava njeno ime,
  • -Do danas Guren je pokazivala najviše tehnika od svih ekskluzivnih anime likova,
  • -Guren,Saske Učiha,Minato Namikaze i Haku su jedine nindže koje mogu da prave znakove sa jednom rukom.

EPIZODE U KOJIMA SE POJAVLJUJE GUREN SU: 89-112

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.