FANDOM


Hamura Ocucuki
Hamura The Last

Ime na japanskom

(大筒木ハムラ, Ōtsutsuki Hamura)

Pol

Muški

Kekei Genkai

Tenseigan Symbol.svg Tenseigan
Byakugan.svg Bjakugan

Okupacija

Vođa Ocucuki klana

Pripadnost

Getsugakure Symbol.svg Mesec
Tsutsuki Symbol.svg Ocucuki Klan

Status

Mrtav

Vrsta

Vanzemaljac

Hamura Ocucuki (大筒木ハムラ, Ōtsutsuki Hamura) je bio sin princeze Kaguje Ocucuki i brat Mudraca šest puteva, Hagoroma Ocucukija. Pored njegovog brata i on je takođe prva osova koja se rodila sa čakrom. Hamura je jedna od najbitnijih osoba za Ocucuki klan jer ga je izmestio na mesec radi posmatranja ljudsek rase i čuvanja pečata kojim je Kaguja zapečaćena.

Pozadina

Kaguya and her sons-0

Hamura kao beba

Princeza Kaguja je rodila dva sina, dve osobe sa čakrom da se pokaju za greh njihove majke. Hagoromo i Hamura su odlučili da zaustave teror Desetorepe Zveri, Džubi, pa su je zajedno porazili. Nakon toga ga je Hagoromo postao prvi džindžuriki i zapečatio Džubija u mesec. Nakon Hagoromove smrti Hamura je odlučio da produži ostatak loze klana Ocucuki svojim novim koleneima. Da bi to sproveo, iselio se zajedno sa mnogobrojnim članovima klana sa zemlje na mesec kako bi mogao da bolje vodi računa o njegovoj majci Kaguji koja je zajedno sa Džubijem zapečaćena u mesec. Nakon Hamurine smrti , klan se sve više osipao dok nije ostao samo jedaan preživeli član nakon hiljadu godina od Hamurine smrti - Toneri Ocucuki.

Kaguya Sealed-0

Hamura i Hagoromo pečate Kaguju

Izgled

Hamura tsutsuki

Hamura u dubokoj starosti

Hamura je bio visok čovek sa belom glatkom kožom i bledom plavom (bukvalno) kosom. Šiške mu padaju na desnu stranu lica ukoso u dva razdvojena dela. Kao i Kaguja i Hagoromo, i Hamura ima dva manja roga na obe strane glave. Oči su mu bile bele i prazne zbog Bjakugana koji je imao u njima. Kada aktivira Tenseigan one postaju plave za belim odbljeskom u sredini. Od odeće je nosio, dugačak beli kimono sa šest crnih magatama oko visoke kragne a na nogama imao dugačke crne pantalone. Na levom kuku je držao mač u tamnim koricama.

Ličnost

Hamura je bio blag i pravedan čovek, imao je cilj da zaštiti svet koji je njegov brat stvorio, što i pokazuje kada se preselio na mesec kako bi pazio na Kaguju i Džubija. Za razliku od majke, Hamura je bio kao i brat dobre prirode, kada je zajedno sa Hagoromom zaštitio svet od Džubija. Takođe Hamura je bio veoma odan i lojalan Hagoromu. U Naruto: Poslednjem Filmu Hamura je rekao Hinati da zaštiti svet koji je kreirao njegov stariji brat.

Sposobnosti

Hamura sigurno spada u najmoćnije šinobije u istoriji svet sobzirom da je sam sa svojim bratom porazio zver desetrepu Džubija. Iz te borbe se vidi da Hamura može da koristi poseban mač koji je verovatno Štap mudraca - Šakujo. Imao je čakru jaku kao Džubijeva zahvaljujući svojoj majci od koje ju je nasledio od svoje majke Kaguje. U levoj ruci je posedovao Jin izdanje kojim je, kombinujući ga sa Hagoromovim Jang izdanjem, uspeo da zapečati Džubija i Kaguju u Šest Staza - Čibaku Tensei. Zbog jake čakre koju je imao Hamura je mogao da prevaziđe vreme, o čemu svedoči to da je uspeo da se sretne sa Hinatom u budućnosti i da joj snagu da uništi energetsku posudu Tonerijevog Tenseigana
Hagoromo's Brother Infobox

Hamura drži šakujo

Dojdžicu

Hamura byakugan-0

Hamurin Bjakugan

Bjakugan

Kao korisnik Bjakugana, Hamura je imao 360°(sa malom slepom tačkom na jednom od kičmenih pršljenova), kao i rendgenski vid i sposobnost da vidi čakra sistem protivnika. S obzirom da je Bjakugan nasledio od Kaguje predpostavlja se da je on verovatno najbolji korisnik ovog dojdžicua.

Tenseigan

Ujedno, Hamura je posedovao i Tenseigan koji je probudio u sopstvenim očima. Pred smrt on ih je zapečatio u energetsku posudu Tenseigana. Veruje se da je on najveći i najjači korisnik ovog dojdžicua ikada. Članovi ogranka Ocucuki klana su hteli da iskoriste Hamurine oči zapečaćene u energetskoj posudi kako bi uništili glavnu kuću i ponovo spojili mesec sa zemljom.

Lopta traženja istine

Hamura je takođe imao sposobnost da koristi lopte traženja istine. Njegove kuge su bile poređane u polukružnu formaciju i bilo ih je deset. Kasnije u dubokoj starosti, Hamura je i dalje mogao da prikaže ove lopte ali im se broj iz nepoznatog razloga smanjijo na pet.

Zanimljivosti

  • "Hamura" (羽村)  u bukvalnom prevodu znači "perjano selo", a takvo ime nosi jedno mesto na zapadu Tokija.
  • Hagoromo i Hamura su braća blizanci, samo što je Hamura mlađi.

Citati

  • (Hinati) "Princezo Bjakugana. Ne dozvoli da svet koji je kreirao moj stariji brat bude uništen."

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.