FANDOM


914765888

Hanzo Salamander

Hanzo od Salamndera (山椒魚の半蔵, Sanshōuo no Hanzō) je bio svetski poznat i dokazan šinobi i vođa sela kiše.

Pozadina

U nekom trenutku njegovog detinjstva u njegovom selu se pojavio crni daždevnjak koji je bio veoma otrovan. Kada je daždevnjak umro, Hanzo je još bio dete, a u njega je ubačen deo daždevnjaka kako bi se stvorio moćan šinobi, koji je otrovan, a ujedno i otporan na otrov. Hanzo od tada mora da nosi masku preko lica koko bi zaštitio ljude oko sebe. 

U nekom trenutku u prošlosti, Hanzo se borio sa grupom samuraja. Većina samuraja je pobegla, a Mifune je  

Images-1427645971

Hanzo protiv Mifunea

ostao da se bori kako bi ostalima dao šansu za beg. Hanzo je pobedio Mifunea, ali ga je ostavio živog, zato što se dobro i časno borio za sebe i svoje prijatelje. 

Tokom drugog šinobi svetskog rata, Hanzo se borio sa snagama Sela lišća i jedina tri šinobija koja su preživela bili su Oročimaru, Džeraja i Cunade. Hanzo ih je imenovao Saninima(trojkom) i obećao da će ih ostaviti žive pod uslovom da nose titulu i povećavaju svoje sposobnosti. Tokom rata se takođe borio sa Čijo, koja je uspela da stvori protivotrov.

180px-Konan Hostage

Hanzo drži Konan kao taoca

180px-Hanzo and Sannin

Hanzo imenuje sanine

Za vreme Trećeg šinobi svetskog rata, Hanzo je posmatrao grupu šinobija   (Akacki) koji su se kretali njegovom zemljom. Za njega su oni prestavljali potencijalnu pretnju i pokušao je da ih se otarasi. Udružio se sa ANBU fondacijom Koren kako bi ubio vođu, Jahikoa. Hanzo uspeva u ovome, ali budi bes u Nagatu, koji ubija sve šinobije koji su bili okupljeni oko Hanzoa, a sam Hanzo uspeva da pobegne. Kasnije ga Nagato pronalazi i ubija.  

Hanzo Pain-0

Pein nalazi i ubija Hanzoa

Sposobnosti

Kao vođa sela kiše, Hanzo je bio veoma moćan šinobi. O tome svedoči činjenica da je mogao da se ravnopravno bori sa tri Legendarna Sanina kao i da pobedi Mifunea koji je bio najbolji samuraj u zemlji gvožđa. Njegova veličina je bila u tome što nije podcenjivao svoje protivnike već je i hvalio njihove sposobnosti. Snaga mu je donela slavu tokom celog šinobi sveta.

Eksplozivni Nindžicu

Explosive Tag Technique

Hanzo šalje svoje papirne bombe na Nagata i Konan

Hanzo je mogao da koristi vatreni stil. Sem toga je bo u stanju da stvori na hiljade papirnih bombi svojom čakrom i da ih pošalje u napad na protivnika. Ovu sposobnost je pokazao u brbi protiv Nagata kada je poslao mnogo bombi na njega i Konan kao i u borbi Protiv Sanina kada bi Cunadi naneo velike povrede da je Džeraja nije spasao svojim bodljikavim oklopom.

Hanzo and his poison sac

Mesto na kom je Hanzu usađen otrov u telu

Latest (5)-1420988793

Ibuse izbacuje otrovnu maglu

Otrovne sposobnosti

Tokom svog života Hanzo je nosio gas - masku preko usta kako bi zaštitio ljude od svog otrovnog zadaha. Kao detetu mu je u stomak usađena kesa sa smrtonosnim otrovom Crnog Salamandera. Od ovog otrova su mnogi umrli dok Čijo nije uspela da napravi protivotrov kako bi spasila one koji su otrovani. Takođe je mogao da koristi oružje pod nazivom Kusarigama (nešto slično kao kosa) kojim je naneo veliku povredu mifuneu tokom njehove borbe.

Tehnika Prizivanja

Hanzo and The Salamander

Hanzo i Ibuse

Hanzo je mogao da koristi ovu tehniku da prizove svog džinovskog Salamandera Ibusea. Ibuse je bio prilično veliki (od prilike veličine Gamabunta) dovoljno da je Hanzo mogao da mu stoji na glavi. Ibuse je posedovao velike sposobnosti kao na primer da se sakrije i kreće pod zemljom ili da pljuje otrov ili otrovnu maglu. Ibuse je prikazan u Hanzovoj borbi sa Saninima gde je viđeno da je on bio i fizički jak uspevši da repom zabaci Džeraju daleko od sebe.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.