FANDOM


Hinata Hjuga
Hinata
日向ヒナタ Hyuga Hinata

白眼の姫 Byakugan Princess

Pojavljivanje
Manga Poglavlje #34
Anime Naruto Epizoda #1
Novela Skriven Kakaši: Munja u ledenom nebu
Film Naruto Shippūden the Movie
Igrica Naruto: Nindza savet
Pojava Anime, Manga, Novela, Igrica, Film
Informacije
Datum rođenja Decembar 27
Pol Ženski
Broj godina Deo I: 12-13

Deo II: 16

Visina Deo I: 147.3 cm-148.3 cm

Deo II: 160 cm

Težina Deo I: 37.9 kg-38.2 kg

Deo II: 45 kg

Krvna grupa A
Kekei Genkai Bjakugan
Zemlja Zemlja Vatre
Selo Selo Lišća
Klan Hjuga klan
Nindža Rank
Rank Deo I: Genin

Deo II: Čunin

Registracija 012612
Završio akadmeiju sa 12
Porodica
Hjuga Starac (Deda)

Hiaši Hjuga (Otac)

Hizaši Hjuga(Stric)

Nedži Hjuga (Brat od strica)

Hanabi Hjuga (Sestra)

Boruto Uzumaki (Sin)

Himavari Uzumaki (Ćerka)

Naruto Uzumaki (Muž)

Hinata Hjuga (うずまきヒナタ, Uzumaki Hinata,rodjeno Hjuga (日向)) je jedan od sporednih ženskih likova u manga i anima ostvarenju Naruto. Ona je kunoiči iz sela lišća. Potiče iz jednog od najstarijih i najmoćnijih klanova iz sela, Hjuga klana. Na kraju mange I anime Hinata postaje žena Naruta Uzumakija I zajedno dobijaju sina I ćerku Boruta i Himavari.

Pozadina

Hinata as a child

Hinata kao dete

Hinata je rodjena u Hjuga klanu kao ćerka vodje klana, Hiašija Hjuge, veoma moćnog nindže. Kada je imala tri godine, Glavni nindža oblaka iz zemlje munje(u mangi zemlje oblaka) je pokušao na njen treći rođendan da je kidnapuje iz pretpostavljenih razloga da bi se domogao moći Bjakugana. Njen otac Hiaši je ubio Glavnog nindžu pre nego što je uspeo da odnese Hinatu iz postelje u sred noći.

Kao naknadu za ubijenog Glavnog nindžu koji je došao u selo lišća pod izgovorom da potpiše primirije između dve zaraćene strane, zemlja munje je tražila Hiašijevo mrtvo telo. Njegov brat blizanac Hizaši,koji je mlađi je žrtvovao svoj život kako bi sprečio rat, spasao svoj porod i porodicu i sačuvao tajnu bjakugana, jer je član niže grane kuće Hjuga koja ima znak kletve, koji pri smrti članova niže kuće deaktivira moć bjakugana.

Hanabi's Gentle Fist

Hinata i Hanabi se bore za poziciju naslednika

Hiaši je nastavio da trenira Hinatu, ali kada je Hinatina mlađa sestra, Hanabi, počela da pokazuje superiorniji talenat, on je počeo da preispituje izbor Hinate kao naslednice. U animeu, Hinata i Hanabi su bile primorane da se bore jedna protiv druge da bi se utvrdilo ko će jednog dana voditi Hjuge. Pošto Hinata nije bila spremna da povredi svoju sestru - što nije bio slučaj sa Hanabi - ona je poražena, razočaravši svog oca.

Hizašijeva smrt je ultimativno navukla bes njegovog sina Nedžija na glavnu kuću i Hinatu, što će se ispoljiti u okrutnoj borbi koju je Nedži ispoljio protiv godinu dana mladje Hinate tokom preliminarnih čunin ispita.

Fizički izgled

Hinata p1 render

Hinatin izgled u I delu

Kao Hjuga, Hinata poseduje Bjakugan koji joj daje bezlične bele oči ( u animeu su osenčene bojom lavande). Hinata je nižeg rasta, ima tamnoplavu sjajnu kosu koja je u prvom delu bila kraća, a u drugom delu je japanska frizura za dame. U prvom delu je nosila Hjuga odelo bež boje sa krznom oko struka i kapuljačom i regularne šinobi sandale poput ostalih. U drugom delu ona nosi ljubičastu jaknu bez krzna i sandale slične Saskeovim i Cunadinim. Mnogi fanovi opisuju Hinatu kao izuzetno slatku i privlačnu.

Ličnost

Hinata Part II-0

Hinata II deo

Hinata je stidljiva, povučena i tiha. Može se reći da pati od nedostatka samopouzdanja, jer većina drugih likova u mangi i animeu, i glavnih i sporednih je pokazalo dosta više pouzdanja pored nje, kao što je činjenica da Sakura koja ne podnosi Naruta, provodi više vremena sa njim, pored nje koja ne može da mu se približi. Medjutim, Naruto na nju utiče u pozitivnom smislu, daje joj motivaciju da se bori i napreduje.

== Odnosi u porodiciIako ju je spasao od otmičara, Hiaši je posle odredjenog vremena odbacio nade da će njegova starija ćerka biti dostojna da ga nasledi, usled njenog nedostatka ubilačkog nagona i kako je on opisao da je nesposobna i nedostojna svoje pet godina mladje sestre Hanabi. Ipak iako često gubi, Hinata uspeva da nadogradi sebe i teži ka daljem napredku. Izgleda da kao Naruto Uzumaki ima poseban značaj u njenom životu i kao ljubavni interes Hinate a i kao inspiracija. Naruto ==

Hinata's dream

Hinatin san u Beskonačnom Cukujomiju

Prema Narutu, Hinata u početku gaji jaka osećanja simpatije, možda čak ljubavi što prerasta u bespogovornu ljubav i spremnost kako ona kaže da pogine štiteći ga, što je i pokazala u poglavlju mange 437 anime epizoda Šipudena 166. Nije sigurno da Naruto oseća isto prema njoj, ali ni njegova osećanja nisu baš hladna prema njoj, budući da je posle njene borbe sa Nedžijem obećao sebi da će poraziti Nedžija, i da je posle Hinatine borbe sa Pejnom posle koje je mislio da je poginula(a nije) Naruto eksplodirao od besa, i umalo nije oslobodio devetorepu lisicu. Tokom Četvrtog šinobi rata i bitke sa Desetorepom zveri, Naruto je svedočio Nedžijevu smrt. Obito mu je tada poljuljao samopouzdanje, kako ne može da sve svoje prijatelje zaštiti. Hinata je tada blago ošamarila Naruta i rekla mu da se svi bore za njega I time mu vratila samopouzdanje, posle čega su se uhavtili za ruke I Naruto joj je preneo svoju Kuraminu čakru. Koliko je Hinata zaljubljena u Naruta, svedoči činjenica, da dok je ulazila u Madarin Beskonačni Cukujomi, poslednje što je mislila bilo je Naruto, a u snu je sanjala kako su ona I Naruto ljubavni par, kako sede u parku na klupi, dok ih Nedži i Hanabi posmatraju. Na kraju se Hinata udala za Naruta i sa njim dobila Boruta i Himavari. Inače na Hinatu liči Himevari, a na Naruta Boruto.

Sposobnosti

Ep34hinata

Hinatin Bjakugan

Kao i ostali članovi tima 8 i ona je dobra u špijunaži. Ona koristi svoj Bjakugan koji joj omogućava da vidi u daljinu i najsitnije stvari, u drugom delu može da vidi u daljinu do 1000 m. Pomoću njega takođe može da vidi 360° oko sebe izuzev jedne male tačke na njenom vratu. Može da koristi i rotaciju.

Zanimljivosti

  • Hinatino ime znači sunčana strana prevedeno sa Japanskog, a Hjuga znači prema suncu.
  • Hinata je jedna od retkih osoba koja nije mrzela Naruta i možda jedina ženska osoba koja je bila zaljubljena u njega od malih nogu i nije zaljubljena u Saskea.
  • Hinata je u glasanju popularnosti u Japanu jedna od najpopularnijih likova, čak je 2010 i 2011 izglasana za najpopularnijeg ženskog lika u mangi.
  • Masaši Kišimoto je u Intervju 2010 godine izjavio kako bi Hinata bila bolja glavna junakinja od Sakure i da Sakura mora više da se potrudi. Takodje je uradjena odjavna špica u japanskoj verziji sa pesmom Bycucle ili Bicikl, na kojoj Hinata vozi bicikl. Sakura je u Omejku anime napala Hinatu zbog toga što Hoće da oduzme njoj glavnu ulogu, a Naruto ju je odbranio rekavši kako animatori i osoblje vole Hinatu, pa je Sakura besno srušila rekvizite.
  • Hinata je posle Naruta i Saske, treća osoba njihovog godišta koja je bila meta otmičara zbog posebnih moći, budući da Akacki stalno teži da otme Naruta zbog devetorepe lisice, Oročimaru i Kabuto Saskea zbog Šaringana, a neke nindže iz Sela oblaka Hinatu zbog Bajkugana.
  • Kišimoto je izjavio u Knjizi podtaka za Drugi deo mange, da je Hinata slatka, ali nije kul, tj. ne prati modu i da joj je za Drugi deo uradio jednostavniju odeću, ali da  za razliku od drugih devojaka kod Hinatinog dizanja su svi delovi tela pokriveni, što je bazirano na odeći provincijalskih devojaka.Tako da po Kišimotou Hinata je slatka, ali nije kul.
  • Iako je njeno pravo po rođenju da bude Vođa Hjuga klana, Hinata nikada nije smatrala taj cilj svojim prioritetom. Njen glavni prioritet u životu je da bude uz Naruta, na šta je maksimalno fokusirana, što pokazuje da Hinata ume da bude uporna, samo u zavisnosti od toga, da li je zadatak i cilj interesuju ili ne.
  • U Naruto The Last filmu, Hinata dobija ulogu glavne junakinje. U ovom filmu Naruto pokazuje osećnja ka njoj i zabrinut je da li Hinata oseća isto I pored svoje nove popularnosti kod devojaka. Hinata postaje meta Toneria Ococukija, koji želi da uništi zemlju, ali je na neki način zaljubljen u Hinatu i želi da je odvede pre uništenja I da je oženi. U ovom filmu Naruto konačno uzvraća Hinatinu ljubav i ženi je.
  • Hinata je Narutu u istom filmu poklonila crveni šal, koji je sama isplela. Taj njen gest podseća na stari japanski mit o crvenim nitima ljubavi, koje spajaju muškarce I žene, a o kojima je pričala Narutova majka Kušina Uzumaki, kada je spominjala svoju crvenu kosu, kao crvenu nit ljubavi koja je spojila nju i Narutovog oca Minatoa Namikazea.