FANDOM


Hizaši Hjuga
[[
Young Hizashi
|250px]]
Hizaši Hjuga

Ime na japanskom

(日向ヒザシ, Hyūga Hizashi)

Pol

Muški

Broj Godina

Pre smrti: 32

Visina

Deo I: 176.5 cm

Težina

Deo I:66.3 kg

Krvna Grupa

B

Kekei Genkai

Bjakugan

Klasa

N/A

Pripadnost

Selo Lišća, Hjuga klan

Nindža Rank

Deo I: Džonin

Hizaši Hjuga(日向ヒザシ, Hyūga Hizashi) je lik iz mange i anime Naruto. On je otac Nedžija Hjuge i brat blizanac vodje Hjuga klana Hiašija Hjuge.

Pozadina

Hizashi paralyses Hiashi

Hizaši udara Hiašija

Hizaši je rodjen par sekundi posle Hiašija, pa je po pravilima klana,Hiaši postao naslednik klana, a Hizaši je smešten u niži ogranak i na čelo mu je žigosan znak kletve.Na treći rodjendan Hinate Hjuge, Hiaši je zahtevao od Hizašija da četvorogodišnjeg Nedžija preda njemu na staranje i da ga žigoše, znakom kletve, što je eventualno učinjeno.Tokom jednog Hinatinog treninga, Hizaši je pogledao Hinatu pretećim pogledom, i Hiaši je aktivirao znak kletve, što je Nedžija ostavilo u šoku. Posle propalog pokušaja otmice Hinate od strane Glavnog nindže oblaka, koga je Hiaši ubio, Zemlja munje je kako bi preokrenula karte u svoju korist, zahtevala mrtvo telo Hiašija, kao nadoknadu za ubistvo njihovog ambasadora i prekršavanje primirija, ili će u suprotnom povesti otvoren rat protiv Sela lišća. Selo lišća je htelo da izbegne otvoren sukob, ali takodje i da spreči Selo oblaka iz Zemlje munje da se domogne Bjakugana. Hizaši je hrabro istupio, ponudivši se da kao identičan brat blizanac Hiašija, zauzme njegovo mesto, znajući da Selo oblaka neće moći da razlikuje njih dvojicu. Hiaši sa druge strane je hteo da izbegne da Hizaši strada, ali ga je Hizaši udario u stomak kako bi ga smirio. Potom mu je rekao da je dugo bio ogorčen na glavu porodice, ali da on sada bira svoj sopstveni put i birajući smrt bira slobodu. Takodje on to čini kako bi zaštitio svoj rod i čitavo selo.

Pregled priče

Prvi Deo

Hizaši se prvi put pojavljuje u Nedžijevoj borbi sa Narutom u Nedžijevom sećanje. Nakon Nedžijeve borbe Hiaši se duboko izvinjava nedžiju i daje mu svitak koji mu je Hizaši napisao pred smrt u kome mu iznosi pravu istinu o svojoj smrti.

Hiashi fights Hizashi

Hizaši protiv Hiašija

Drugi Deo

U drugom delu tokm Četvrtog Šinobi Svetskog Rata, Hizaši je oživljen od strane Kabuta kako bi se borio protiv šinobi alijanse. On tada ulazi u borbu sa svojim bratom i njih dvoica vrlo dobro pariraju jedan drugom. Hizaši mu tada govori da mu ne zameri jer on nema kontrolu nad sobom i ne radi to svojom voljom. Nakon Itačijevog zaustavljana reanimacije, Hizašijeva duša se vraća u čistu zemlju(drugi svet).

Sposobnosti

Byakugan de Hizashi

Hizašijev Bjakugan

Eight Trigrams Palms Heavenly Spin

Hizaši koristi rotaciju

Malo se zna o Hizašijevim sposobnostima, mada bio je talentovan šinobi, i dovoljno moćan da ga Kabuto oživi. Rečeno je da ja u snazi nadmašio svog starijeg brata. S obzirom da je član Hjuga klana, Hizaši poseduje Bjakugan koji mu daje 360° vid kao i mogućnost da vidi čakra mrežu protivnika kao i da koristi umetnost nežnog dlana. U animeu je prikazano da Hizaši može da izvede Rotaciju. Koristeći Hjuga nain borbe nežnog dlana uspeo je da u potpunosti parira svom bratu tokom Četvrtog Šinobi Svetskog Rata.

Knjiga Nindžicu Taidžicu Gendžicu Inteligencija Jačina Brzina Čakra Znakovi rukama Ukupno
Prva 3 4 2 3 4 4 4.5 5 29.5


Zanimljivosti

  • Hizašijeva smrt i ceo slučaj mnoge visokorangirane nindže iz Sela lišća smatraju ozbiljnom provokacijom od strane Sela oblaka. To je prikazano kada je Jamato prozvao Četvrtog Raikagea Eja usled Saskeove otmice Raikageovog brata Kiler Bija, rekavši da je Selo lišća pokazalo milosrdje u slučaju Hjuga incidenta, dok Selo oblaka želi osvetu za nešto što se na kraju ispostavilo da se nije ni desilo.
  • Hizaši se slobodno može svrstati u mnogobrojne heroje Sela lišća, kao što je Četvrti Hokage Minato,Treći Hokage i Sakumo Hatake, jer se svesno žrtvovao da zaštiti svog starijeg brata, svoga sina, nećaku, ceo svoj klan i celo selo, znajući da bira put bez povratka.