FANDOM


Ino Jamanaka
Ino Yamanaka
山中いの Yamanaka Ino

いのぶた Ino-svinja 美人さん Gospodjica Divna

Pojavljivanje
Manga Poglavlje #1
Anime Naruto Epizoda #1
Novela Skriven Kakaši: Munja u ledenom nebu
Film Naruto Shippuden the Movie
Pojava Anime, Manga, Novela, Igrica, Film
Informacije
Datum rođenja Septembar 23
Pol Ženski
Broj godina Deo I: 12-13

Deo II: 16-17

Visina Deo I: 149.3 cm-151.2 cm

Deo II: 162.2 cm

Težina Deo I: 38.2 kg-38.5 kg

Deo II: 46 kg

Krvna grupa B
Klasifikacija Medicinski nindža
Okupacija Botaničar
Zemlja Zemlja Vatre
Selo Konohagakure Symbol.svg Selo Lišća
Klan Jamanaka
Nindža Rank
Rank Deo I: Genin

Deo II: Čunin

Registracija 012604
Završio akadmeiju sa 12
Porodica
Inoiči Jamanaka (Otac)

Inodžin Jamanaka (Sin)

Sai (Muž)

Ino Jamanaka (jap. 山中いの,engl. Yamanaka Ino) je jedna od sporednih heroina Naruto mange. Ona je ćerka Inoičija Jamanake, član tima Ino-Šika-Čo i najbolja prijateljica i rival Sakure Haruno.

Ličnost

Ino ima karakter sličan Sakurinom samo u mnogo blažim razmerama.

Samim tim ima prku narav u nekim komičnim situacijama sa Čodžijem i Šikamaruom. Takođe, Ino je vrlo vesela osoba koja voli svoje prijatelje a pored toga voli i da naređuje drugima. Njena ličnost je i veoma kompleksna s obzirom da stalno nastoji da poboljša svoj izgled što se vidi iz njenih stalnih dijeta. Ino takođe mnogo voli da naređuje svojim članovima tima jer misli da su oni lenji i nesposobni, ali ona zapravo samo brine za njih. Bez obzira na sve Ino nije razmetljiva i nametljiva. Sem toga, Ino je prilično zaljubljive prirode što se vidi iz njenog sna Beskonačnog Cukojomija u kome je sanjala da se Saske i Saj bore oko nje

Izgled

Yamanaka ino render by x vinny x-d4rfwfj

Prikaz celog Ininog tela

Ino je prilično lepa devojka. Ima dugu plavu kosu vezanu u rep i plave oči(u mangi zelene). Ona ima vrlo vitku liniju što je rezultat njenih stalnih dijeta. Još od mladih dana bila je najlepši kunoiči na Akademiji što je i ostala posle Akademije. Mada pored sve lepote, ni Sakura ni Ino u prvom delu nisu uspele da osloje Saskea. U drugom delu Inin izgled se menja i dodatni poboljšava. Njena figura je postala više devojačka a manje dečija. Ino obično nosi ljubičastu uniformu a tokom Četvrtog Svetskog Šinobi Rata ona je nosila nindža prsluk sela lista.

Pozadina

Ino je kao mala bila jedina prijateljca koju je Sakura imala, usled ismevanja Sakure od strane drugih devojčica zbog njenog prevelikog čela.Uskoro dve najbolje drugarice će postati glavne rivalke zbog simpatija koje su obe gajile prema najpopularnijem dečku iz generacije Saskeu Učihi.Ino postaje član tima koji predvodi Asuma Sarutobi. Posle Asumine pogibije ona i njeni članovi tima uz vodjstvo Kakašija Hatakea osvećuju svog palog senseja i poražavaju Akacki tim koji ga je ubio.

Sposobnosti

Inine glavne borbene tehnike jesu tajne tehnike Jamanaka klana, u više navrata je pokazala da je u korišćenju istih veoma vešta. Pored Jamanaka tehnika, ona je i poznavalac medicinskog nindžicua.

Pregled priče

Ino's Dream

Inin san

Za vreme preliminearnog ispita borila se sa Sakurom Haruno. Iskoristila je svoju tajnu tehniku, prebacivanje uma, ali sa Sakura odbranila i meč je bio neresen. Tokom finalnog dela čunin ispita je sa Sakurom i Čodžijem gledala mečeve, a tokom invzije je bila pod Kabutovim gendžicuom.
Ino Yamanaka (Boruto The Movie)

Ino u Boruto Filmu

Zapaženu ulogu u drugom delu ima za vreme potrage za Akacki članovima. Bila je u timu se Čodžijem, Aobom i Raidom, dok su oni tragali, drugi tim se suočio sa Akackiem, a oni su stigli kasno tek na samrti Asume da čuju njegove poslednje reči. Zajedno sa Kakašijem, Šikamaruom i Čodžijem su ponovo ušli u borbu sa Akacki članovima, Hidanom i Kakuzom, ali ovoga puta su izašli kao pobednici. Tokom invazije na selo lista tugovala ja za ubijeno, Šizune. Za vreme rata je smeštena u petu diviziju, a sa Šikamaruom i Čodžijem se suočila sa Asumom a potom i sa Kinkakuom. Posle izveštavanja od svog oca krenula je sa ostatkom Konohe 11 na mesto gde se bore Naruto i tobi.
7u

Ino sa Temari i Sakurom u Boruto filmu

U Epilogu, Ino se udala za Saja sa kojim je dobila sina Inodžina.

Zanimljivosti

 • Ino je poput svog oca član tima Ino-Šika-Čo, čiji su članovi deca bivših članova.
 • Ino i Deidara imaju dosta sličnu kosu.
 • Inini hobiji su kupovina i branje cveća.
 • Tim je napravljen kao i svaka generacija koji su formirali taktiku Ino Šika Dzo.
 • Ino u svakoj Naruto video igri koristi cveće kao nindža oružje i najjače tehnike, iako to nikada nije primenila u Anime Naruto ostvarenju.
 • Ininog oca Inoičija Jamanaku je ubio Džubi (Desetorepa) kao i senzorske nindže i Šikakua Naru.
 • Prema podacima:
  • Inin hobi je šoping.
  • Ino želi revamš sa Sakurom.
  • Inina omiljena hrana je čeri paradajz i puding, dok je njena najmanje omiljena hrana sašimi.