FANDOM


Izuna Učiha
Izuna Uchiha
Izuna

Ime na japanskom

(うちはイズナ, Uchiha Izuna)

Datum rođenja

10 Februar

Pol

Muški

Broj Godina

Deo II: 24

Visina

Deo II: 174.8 cm

Težina

Deo II: 55.8 kg

Krvna Grupa

O

Kekei Genkai

Sharingan Triple.svg (1) Šaringan
Mangeky Sharingan Izuna.svg Mangekjo Šaringan

Pripadnost

Uchiha Symbol.svg Učiha Klan

Izuna Učiha je bio šinobi iz Učiha klana, pre osnivanja sela lista. Izuna i njegov stariji brat,Madara su bili dvojica najjačih nindži u Učiha klanu.

Pozadina

Izunaa

Tobirama teško ranjava Izunu. (Madara je rekao da je Tobirama ovde ubio Izunu)

Kao dete koje je raslo u ratu nindža klanova, Izuna je zajedno sa svojim ocem otišao na misiju da ubije Haširamu, sa kojim se njegov brat tajno sastajao.Tu se prvi put sreo sa Tobiramom Sendžu koji je došao zajedno sa svojim ocem Butsumom da ubiju Madaru.U toku borbe između Izune i Tobirame Butsuma pokušava da ubije Izunu bacivši kunai na njega , a Tadžima(Izunin i Madarin otac) Tobiramu,srećom tu intervenišu Madara i Haširama i skreću napad.Nakon toga oduševljeno gleda kako je Madara probudio Šaringan

Osamdeset godina pre početka serije, Izuna i Madara su istaknuti kao dva najtalentovanije nindže iz Učiha klana. Obojica su probudili svoj Šaringan kada su bili veoma mladi i prvi su medju Učihama koji su probudili svoj Mangekjo Šaringan. Madara je iskoristio moć svog Mangakjoa da preuzme kontrolu nad klanom, ima je podršku svog brata. Kada je Madara ostao slep uzeo je Izunine oči da bi povratio vid. Itači Učiha je rekao da je Madara nasilno uzeo Izunine oči, ali Tobi tvrdi da ih se
Senju and Uchiha fights-1-

Izuna i Tobirama u svojoj prvoj borbi.

Izuna odrekao u korist klana, ali i Itačijeva i Tobijeva priča se ispostavila netačnom, Izuna je zapravo bio teško ranjen od Tobirame u jednoj od mnogih borbi sa Sendžu klanom, kasnije Izuna je umro i Madari ostavio svoje oči da zaštiti Klan.

Ličnost

Latest-1420577569

Izuna protiv Tobirame

Izuna je bio harmonična i odana osoba. On je bio veoma konkretan šinobi sa svojim bratom u smislu veština. Tobi je rekao da je on bio veoma blizak sa svojim starijim bratom.Izuna je imao veliku ljubav prema Učiha klanu žestoko se borivši da ga zaštiti. On takođe pokazuje nevericu prema Haširaminoj ponudi o primirju i govori Madari kako da ne veruje Sendžuima jer su oni ubijali njihovu braću i druge Učihe. Izuna takođe pokazuje svoju nadmenost kada ironično sažaljeva one koji nemaju Doudžicu.
Izuna uchiha mangekyou sharingan by anjoicaros-d6qkpm4-1-

Izunin pun izgled.

Izgled

Izuna ima crnu kosu plavkaste nijanse sa dugim šiškama,u prvim pojavljivanjima vezanu u rep a kasnije nalik Saskeovoj.Nosi klasičan Učiha mantil sa Učiha grbom na leđima,braon pojas, plavkasto-sive pantalone i sandale.Kao dete nosio je Učiha mantil sa Učiha grbom i oklopom oko grudi i donjeg dela leđa.Prema Haširami Izuna i Saske imaju neuobičajeno liče.

Sposobnosti

Izuna je bio veoma moćan šinobi, njegova snaga je bila jednaka snazi njegovog brata, Madare. Ovladao je svojim Šaringanom u veoma mladom uzrastu i bio među prvim Učihama koji su probudili Mangekjo Šaringan. Kao i svaki Učiha, takođe je i Izuna bio poznavalac Vatrenog stila (Vatreni Stil: Tehnika Vatrene Lopte).

Izuna je bio bolji od Madare u znaku rukama. Takođe Izuna je bio vešt u mačevanju, lako je bez Šaringana pobio mnoge Sendžue svojim mačem. Izuna je baš kao i Madara u mladosti probudio svoj Mangekjo Šaringan, i to ga je činilo jednim od najjačih Učiha.
180

Izuna koristi tehniku Velike Vatrene Lopte.

Nindžicu

U animeu Izuna je pokazao da zna veštinu Vatrenog Stila: Velika Vatrena Lopta, sa dovoljno snage da rastera Vodenog Zmaja. Izuna je takođe vešt u Kendžicuu s obzirom da koristi mač u skoro svakoj svojoj borbi. On je vešto mogao da koristi čak i dva oružja, a pritom je mogao koristiti i Šaringan.

Kendžicu

Izuna dobro barata mačevima, s obzirom da je živeo u Eri Zaraćenih Strana.

Dojdžicu

Šaringan

Izuna Uchiha-1-

Izunin Šaringan

Izuna je probudio Šaringan u veoma ranim godinama, negde isto kada i Madara.Njegovo junaštvo sa Dojdžicuom je bilo takvo da je njegov klan uskoro prepoznao njegovu visoku moć.Izuna je ovladao gotovo svim Šaringan tehnikama i zahvaljujući tome mogao je da vidi većinu događaja donekle unapred i izbegne većinu neprijateljskih napada. Takođe mogao je da koristi i gendžicu pomoću Šaringana.

Mangekjo Šaringan

Images-1427473599

Izunin Mangekju Šaringan

Izuna budi Mangekjo Šaringan otprilike u isto vreme kao i Madara, i postaje jedan od prvih poznatih Učiha koji su stekli tu moć. Zahvaljujući novim moćima njegov brat postaje vođa klana. Moći Izuninog Mangekjoa nisu poznate. Nakon Izunine smrti njegove oči idu u Madarin posed zahvaljujći čemu ovaj budi Večni Mangekjo Šaringan.

Zanimljivosti

  • Izuna je naziv za jednu planinu u Japanu.
  • Izunin hobi je da trenira zajedno sa Madarom.
  • Izuna je po izgledu sličan Saskeu.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.