FANDOM


Jodo (ヨド, Yodo) je kunoiči Sela Peska Kazekage Klana i član tima Šinki

Ličnost

Jodo je opisana kao ekstremno pouzdana sa sjajom u očima. Ona nema problema da pokaže svoje prave sposobnosti. Ona takođe nije obraćala pažnju na njenog oca i stica na njihovom putu do Konohe pre Čunin Ispita, jer je slušala muziku na slušalicama.

YodoB

Jodin izgled

Izgled

Jodo ima svetlu kožu i plavu kosu, koja je većinom pokrivena kapuljačom njene jakne. Ima velike šiške koje joj praktično prekrivaju štitnik za čelo. Ona ima sive (plave u Borutu) oči koje su naglašene crvenom bojom i nosi ružičasti karmin.

Nosi tamnocrveno odelo preko celog tela koje je prekriveo jaknom boje lavande sa velikom kapuljačom. U Boruto serijalu viđena je da nosi ružičastu jaknu i crni top, kao i slušalice. Nosi kapuljaču i jaknu da bi se zaštitila od prašine i toplote. Ona takođe nosi crne rukavice i zavoj oko članaka i desne butine.
Yodo

Jodo u mangi

Sposobnosti

U novelizaciji fima, za Jodo je rečeno da je velika nada Sela peska za Čunin ispite, navode da su njena snaga i talenat zajedno superiorni među geninima te godine, obuhvatajući njene članove tima koji su zajedno porazili njihove cenjene protivnike tokom treće runde.

Epilog

Na putu do Sela Lišća vozom, Šinki je, dok je ona slušala muziku, pažljivo slušao njenog oca Garu i strica Kankura dok su im govorili o predstojaćim ispitivanjima.

Jodo je ušla na Čunin ispite sa njenim timom. Oni su lako prošli prvu rundu ispita uz Šinkijevu pomoć koji je napravio platformu da ih pridržava sa njegovim gvozdenim peskom. Ona je takođe prošla drugu rundu kada je Šinki pobedio Metal Lija i dobio zastavu njegovog tima. Jodo se zatim suočava sa Šikadaijem Narom u trećoj rundi Čunin ispita, ali je poražena.