FANDOM


Kabuto Jakuši
KabutoYakushi
Kabuto

Ime na japanskom

(薬師カブト, Yakushi Kabuto)

Pol

Muški

Broj Godina

Deo I: 19-20
Deo II: 22-24

Visina

Deo I: 176.2 cm
Deo II: 177 cm

Težina

Deo I: 65 kg

Krvna Grupa

AB

Kekei Genkai

Sakonov i Ukonov Kekei Genkai, Šikocumjaku, Kekei Genkai Džugovog Klana

Klasa

Medicinski Nindža, Nestali Nindža, Mudrac

Pripadnost

Selo Lišća, Koren, Konoha Sirotište, Selo Zvuka, Rjuči Pećina, Akacki

Nindža Rank

Deo I: Genin

Pažnja: Molimo vas da NE pišete gluposti po člancima, tipa "Ovaj lik ne valja", "Ovaj lik valja", "On mi je omiljeni lik", "On je najjači"... Takođe ne smete vređati druge i pisati ružne reči!

Kabuto Jakuši ( 薬師カブト, Yakushi Kabuto) je špijun koji je radio za mnoge jedinice, organizacije i zemljama u njegovom životu. Njegov talenat za prikupljane podataka i medicina je privuklo Oročimarua dok je bio mlađi, čiji je Kabuto desna ruka. Iako Kabuto uči o svetu pod Oročimaruom, on je na kraju odlučio da je njegov život u službi drugih onemogućila identitet za sebe. On nakon toga traži snagu i postaje glavni faktor u četvrtom Šinobi svetskom ratu, koristeći svoje veće mesto za sebe, tako da će on naći mesto gde njemu pripada.

P

Pozadina

Child Kabuto and Nono

Kabuto i Nono

Kabuto je pronadjen od strane devojke iz medicinskog odreda, koja je prikupljala siročiće i čuvala ih. Jedan od dečaka siročića ga je ismevao zbog manira. Pošto nije imao ime, Kabutu su dali ime po Kabuto šlemu koji su mu kao dobrodošlicu stavili na glavu.

Jedne večeri devojka iz medicinskog odreda je pričala sa lekarem i ženom obučenom u odoru časne sestre, kako raspravljaju o budžetu i kako nisu u stanju da hrane još jedno siroče. Kabuto ih je posmatrao iz prikrajka.

Kada su ga primetili, pozvali su ga. Časna sestra mu je postavila pitanje, ako ima dvadeset minuta posle tačnog punog časa, koliko je sati bilo u pun čas. U početku Kabuto se zbunio, ali je od devojke iz medicinskog odreda dobio njene lične naočare. Pošto je odgovorio da će biti tačno devet sati, doktor i sestra su zaključili da je Kabuto izuzetno inteligentan, i da je njegov jedini problem kratkovidost.

Kabuto and Orochimaru meet again

Kabuto prvi put sreće Oročimarua

Posle odredjenog vremena, žena koja je Kabutou postala surogat majka, povela je njega i siročiće da joj pomognu oko previjanja šinobija povredjenih u borbi.Kabuto je tada prvi put upoznao Oročimarua, koji ga je pohvalio zbog njegovog znanja medicinskog nindžicua, čak iako nije šinobi. Takodje pre odložio mu je da postane šinobi, jer bi mu odgovaralo.

Kasnije, Danzo Šimura u pratnji Oročimarua i još jednog šinobija, posećuje sirotište i moli Kabutovu surogat majku, čije pravo ime je Nonou da mu pomogne, kao bivši član fondacije i najbolji agent, da se infiltrira u Selo

kamena, jer sumnjaju da Selo kamena nešto smera.Nonou odbija, ali Danzo upućuje pretnje, da će Selo lišća ukinuti pare i da čak, ako ona ne pristane mogu oteti nekog od dece iz sirotišta.Ostala dva staratelja u sirotištu su rekli da će se žaliti Trećem Hokageu. Ipak Nonou pristaje, i Danzo postavlja još jedan uslov, da jedno od dece iz sirotišta postane šinobi, kako bi zamenili palog agenta, koji im je doneo informaciju o Selu kamena.

Kabuto and Sasori

Kabuto dok je radio za Sasorija

Izbor je pao na Kabutoa.Pre odlaska, Kabuto je odgovorio na Nonouino pitanje zašto, da će poboljšati medicinske veštine.

Kabuto je špijunirao za Selo lista u Selu oblaka, Selu magle, Selu peska i konačno Selu kamena.

Dok je špijunirao u Selu kamena i prisećao se sirotišta, kunaji je poleteo ka njemu.Kabuto se tada sukobio sa Nonou koja nije mogla da ga prepozna. Tada je Nonou poginula. Kabuto se izgubio, zbog tuge i tada ponovo naleće na Oročimarua.

Oročimaru odvodi Kabutoa u svoju tajnu laboratoriju. Tu mu objašnjava, kako je Danzo od početka imao plan da se on i Nonou poubijaju. Kabuto besan, napada Oročimarua svojim čakra skalpelom, ali iz mrtve ljušture izlazi Oročimaru, koji mu govori da mu se pridruži, da će mu on biti roditelj, partner i sve, a za uzvrat Oročimaru će urediti da Kabuto može da se vrati u Selo lista, kao sin medicinskog oficira Nonou Jakuši, koja ga je,,pronašla'' na bojnom polju. Kabuto pristaje. Ubrzo posle toga Kabuto odlazi kod Sasorija, da špijunira Akacki za Oročimarua.Potom su razvili sve od eksperimenata sa Džugom i Kimomarom, preko svojih najvernijih podanika, uključujući Četvoruku zvuka, pa do planova sa Saskeom Učihom, Suigetsuom i Karin.

Sposobnosti

Chakra Scalpel-0

Kabutov čakra skalpel

IHb6ol

Kabutov sejdž mod

Iako je Kabuto zvanično genin njegove sposobnosti su daleko veće nego geninove, čak iznad nivoa džonina. U stanju je da ubije nekoliko ANBU operativca sa velikom lakoćom, kao i da u više navrata parira Kakašiju.

Kabutova snaga se drastično povećela nakon ubacivanja Oročimaruovog DNK-a. Bez ikakvog problema može da kontroliše desetine oživljenih šinobija bez ikakvog problema i Mandu II koja je ček i veća od Mande. Kada je zarobio Anko, Kabutova snaga ponovo raste zahvaljujući Oročimaruovoj čakri koje je u njoj. Kabuto je pokazao da je sposoban da podigne barijere kako bi prikrio svoje nalazište.

Akatsuki revived

Kabuto koristi reanimaciju

Kabuto using Orochimaru's powers

Kabuto prikazuje Oročimaruov zmijski entitet

Kabuto je veoma vešt korisnik medicinskih tehnika, bez problema može da zaceli bilo koju povredu na svom telu, kao i da uveća broj čelija. Kabuto je pored Oročimarua u sebe ubacio i DNK-a petorke zvuka. Tekodje je izmislio i niz lekova, kao što su oni koje je davao Saskeu u njegovom trenažnom procesu, uspeo je da od ćelija Mande napravi veću i jaču zmiju i da stvori serum koji mu omogućava da lako analizira protivnika.Kabuto je takođe bio vrlo vešt u korišćenju čakra skalpela kojimn je skoro ubio Šizune i Cunade.

Posle Oročimaruove smrti, Kabuto je putovao širom sveta i na kraju našao Rjičodu pećinu. U Rjučido pećini je učio Sendžicu od Mudraca bele zmije i i straživao sposobnosti Džugovog klana. Kada je dobio pristup sposobnostima Džugovog klana ovladao je Sendžicuom i Zmijskim (zmajskim) sejdž modom. Tokom njegove borbe sa Itačijem i Saskeom, Itači je uvukao Kabutoa u gendžicu, čime je završio Kabutovu karijeru u Četvrtom ratu i ukinuo Edo tensei reanimaciju mrtvih nindži.

Pregled priče

Kabuto's Genin Team

Kabutov tim

Prvi deo

Kabuto se prvi put pojavljuje za vreme čunin ispitao kao član tima koji je prijavljen za ispit. Pred ispit se sreo sa devet početnika i pokazao im svoje sposobnosti za prikupljanje informacija, takodje se u ovo vreme borio sa

Kabuto begins attack

Kabuto se priprema za invaziju

geninima zvuka. U drugom delu ispita, u šumi smrti je pomogao timu 7 da nađu svitak i da prođu u sledeću rundu. Pred preliminarni ispit se susreo sa Oročimaruom i dao mu informacije o Saskeu Učihi, a za vreme preliminearnog ispita je odustao od daljeg takmičenja jer bio morao da otkrije svoje sposobnosti. Posle preliminearnog ispita sastao se sa Oročimaruom i sa njim pričao o daljim planovima. Dobio je naređenje da kidnapuje Saskea, ali je on pokušao da ga ubije kako bi poremetio Oročimaruove dalje planove,

u tome je sprečen od strane Kakašija.Prilikom pokušaja otmice ubio je tri ANBU operativca i na kraju pobegao u stilu Erola Flina iskočivši kroz zatvoren prozor premaskiran u ANBU opertivca. Kasnije je pričao sa Bakijem o invaziji na selo lista, prilikom čega je svedočio pogibiju Hajatea Gekoa, čak se i sam ponudio da ubije Hajatea, a u animi je uzeo Hajateu DNK za Edo Tensej Reanimaciju. Za vreme invazije na selo lista je ubio jednog ANBU člana i maskirao se kao on. Tokom Nedžijeve i Narutove borbe zalečio je povredjenu Hinatu, zatim onesvestio Kibu i Akamarua i aktivirao gendžicu na ceo stadion.

Naruto vs. Kabuto

Naruto pobeđuje Kabuta

Kada je trebalo da se suoči sa Kakašijem odlučio je da to ne uradi jer će Kakaši samo kopirati sve njegove sposobnosti. Tokom Narutove i Džerajine potrage za Cunade, Kabuto se suočio sa Narutom i Šizune, tokom borbe je bio teško povređen od strane Naruta, ali je uspeo da se oporavi zahvaljujući svojim medicinskim tehnikama, potom se povukao.Tom prilikom je savladao Cunade, time što je iskoristio njen strah od krvi i isekao sebi ruku, što je Cunade dovelo u stanje nervnog sloma, a tokom borbe sa Narutom je Narutu zadao smrtnu ranu sa čakra skalpelom oko srca, od čega se dečak oporavio.

Za vreme potrage za Saskeom se brinuo o Kimimarevom tretmanu i uglavnom pričao sa svojim gospodarem Oročimaruom.

Drugi deo

Kabuto attacks Yamato

Kabuto napada "Sasorija"

Kabuto Returns

Kabutov povratak

Kada je Jamato došao kao Sasori da bi otkrio koji to njegov agent radi za Oročimaruo, ispostavlja se da je to Kabuto. Kabuto napada Sasorijam pa on i Oročimaru shvataju da je on ustvari Jamato. Tada Naruto, Sai i Sakura stupaju na scenu, a Naruto ulazi u borbu sa Oročimaruom. Za to vreme, Kabuto se uglavnom drže po strani. Posle borbe, Kabuto se pridružuje Oročimaruu, a sa njim i Sai koji je poslat od strane Danzoa. Kada je Sai kasnije uhvaćen, Kabuto dolazi da ga spase, ali mu Sai okreće leđa i zajedno sa ostatkom tima zarobljava Kabuta. Kasnije se Kabuto pojavljuje kod Oročimarua i Saskea i njih trojica zajedno odlaze.

The Sixth Coffin

Tobi i Kabuto stupaju u saradnju

Kabuto saves Sasuke

Kabuto leči Saskea

1907507 1117191408295585 2642177851592702054 n

Kabuto leči Saskea

Nakon Oročimaruovog poraza od Saskea, Kabuto prebacuje Oročimaruov DNK-a. On kasnije sreće Naruta i daje im informacije o svim Akacki članovima.

Edo Tensei Kai

Kabuto pod Itačijevim Izanamijem

Malo pre rata, Kabuto se pojavljuje kod Tobija i prisiljava ga da ga prihvati kao svog saveznika. Tobi mu

obećava da će dobiti Zetcua ukoliko zarobi Naruta i Bija. Kabuto ne ispunjava zadatak ali donosi Jamata, kojim ojačava Zetcuove klonove.

Kabuto se na početku rata bori sa Anko, koju lako pobeđuje, a potom odbija da je preda Tobiju jer iz nje može da izvuče Oročimaruovu čakru. Tobi od Kabuta traži da mu prikaže sve tajne Edo Tenseia i kako da ga zaustavi. Kabuto mu pokazuje kako tehnika radi, ali mu govori da ona nema mane. Kabuto je jedan od šinobija koji su

kontrolisali ceo rat, jer je u posedu imao celu armiju oživljenih šinobija. Itači pomoću gendžicua se oslobađa Kabutove kontrole i potom dolazi do Kabuta kako bi zaustavio tehniku. Sreće Saskea i njih dvojica udruženim snagama pokušavaju da poraze Kabuta. Posle duge borbe Itači zarobljava Kabuta u Izanami i zaustavlja Edo Tensei. Kasnije Oročimaru uzima svoju čakru i ostavlja ga bespomoćnog.

U borbi protiv Madare stao je na stranu saveza (za sada u mangi) i lečio je Saskea.

U Gaidenu je postao upravitelj sirotišta u kojem je živeo kao dete.

Zanimljivosti

  • Kabutov hobi je čišćenje skalpela koje koristi u operaciji.
  • Kabuto želi da se bori sa Narutom i Oročimaruom.
  • Kabuto je u Selu lišča uradio 191 zvaničnu misiju, ukupno: 163 D-ranka, 28 C-ranka, 0 B-ranka, 0 A-ranka, 0 S-ranka.
  • Kabutova omiljena izreka je "hiljadu promena, deset hiljada transformacija" (千変万化, senpen banka). Ova izreka se odnosi na bezbroj promena ili beskonačnim raznolikostima.
  • Njegova omiljena hrana su skuša i deverika, zajedno ili pojedinaćno, posoljeno pečeno na roštilju, dok je njegova najmanje omiljena hrana sirovo meso.
  • Kabutovo ime znači samurajski šlem. Sa njegovim nekadašnjim saborcima, Joroi ("oklop") i Curugi ("mač"), oni formiraju oklop—šlem—mač trio.
  • Njegovo prezime Jakuši (薬師) je kratak oblik japanskog naziva leka / iscelitelja Bude (ceo naziv Jakuši njorai), Baisajaguru, što znači "korisnik medicine".
  • "Kabuto" je poslednji deo japanskog imena za Jedić, biljku koja može ili ubiti ili ublažiti bol, što mu, kao što izgleda, pristaje jer je medicinski nindža koji koristi medicinsko znanje u borbi.