FANDOM


Kakuzu
300px-Kakuzu mugshot
Kakuzu

Ime na japanskom

(角都, Kakuzu)

Pol

Muški

Broj Godina

Deo II: 91

Visina

Deo II: 185 cm

Težina

Deo II: 63.2 kg

Krvna Grupa

A

Kekei Genkai

Nema

Klasa

S-Rank, Odbegli Nindža

Pripadnost

Selo Vodopada, Akacki

Nindža Rank

N/A

Pažnja: Molimo vas da NE pišete gluposti po člancima, tipa "Ovaj lik ne valja", "Ovaj lik valja", "On mi je omiljeni lik", "On je najjači"... Takođe ne smete vređati druge i pisati ružne reči!

Kakuzu je S-rangirani kriminalac i odbegli nindža iz Sela vodopada. Takođe je i član Akacukija, a uparen je s Hidanom jer su obojica besmrtni. Njega je gotovo nemoguće ubiti jer poseduje pet srca i svako srce ima različiti čakra element. Na kraju je ipak umro od strane Kakašija, ali je oživljen u Četvrtom Šinobi Svetskom Ratu.

Pozadina

Dok je Kakuzu bio lojalni i elitni nindža iz sela vodopada, poslat je na misiju da ubije Prvog Hokagea. Zbog velike snage Hokagea, Kakuzu nije uspeo da završi misiju i vraća se nazad u selo. Kao kaznu jer nije uspeo da izvrši misiju Kakuzu je bio zatvoren. Kada mu se ukazala prilika, on beži iz zatvora i napušta selo. Pre napuštanja ubija sve starešine sela, uzima njihova srca i krade tajne tehnike sela. Kakuzu je uzimao srca drugih moćnih šinobija kako bi produžio svoj život. U nekom trenutku prošlosti, Kakuzu se pridružio Akacukiju. On je sve svoje partnere ubio zbog svog kratkog temperamenta, pa je tako njegov partner postao Hidan, jer on ima besmrtnost. U nekomtrenutku u prošlosti, Kakuzu je sreo Kinkakua i Ginkakua.

Pregled priče

Drugi deo

Hidan i Kakuzu stupaju na scenu u mangi i animi, posetivši Selo oblaka i porazivši Jugitao Ni, devojku koja je u sebi imala dvorepu mačku. Potom kreću u Zemlju vatre, da skuplaju po Kakuzuovoj nameri novac za organizaciju. Cunade odlučuje da je vreme da organizuje timove koji će poći u potragu za Akacukijem, pre no što ova organizacija zakuca Selu lišća na vrata, kao što je bio slučaj sa Selom peska.
Kakuzu No Mask

Kakuzu otkriva svoje pravo telo u borbi sa Kakašijem

Osnovan je Nidžu Šojtao, grupa od desetak timova, a svaki tim broji po četiri člana. Prvi tim Asuma Sarutobi,Šikamaru Nara, Izumo Kamizuki i Kotetsu Hagane kreću u poteru. Kakuzu dolazi sa Hidanom pred kapiju manastira dvanaest monaha sveštenika da uhvate Čidžorua, nekadašnjeg Asuminog prijatelja iz dana, kada je Asuma bio nindža monah gardijan. Njih dvojica ubijaju Čidžorua i odnose ga lovcu na ucenjene glave, koji krije svoju radnju u javnom WC u. Nidžu Šojtao tim predvođen Asumom stiže, i hvataju Hidana. Šikamaru paralizuje Hidana tehnikom senke, a Kotetsu i Izumo ga probadaju dugačkim noževima. Ali na očigled svih, Hidan je živ. Kakuzu napada Šikamarua i oslobadja Hidana iz tehnike senke posedanja. Kakuzu govori Hidanu da ubiju svoje protivnike, ali Hidan želi da ih iskoristi za ritual Džašinizma. Kakuzu zašiva Hidanovu glavu i stupa u borbu sa Izumom i Kotetcuom. Potom dolazi pojačanje. Aoba Jamanširo koristi tehniku klonova seniki u obliku vrana da zaslepi Kakuzua, a Raido Namiaši oslobadja Izumoa i Kotetsua. Hidan i Kakuzu bi nastavili borbu, da ih vodja Pejn nije zvao da zapečate zveri koje su zarobili. Posle odredjenog vremena i sahrane Asume, tim deset uz pomoć Kakašija Hatakea razradjuje plan osvete. Dok su Kakaši i ostali odvlačili pažnju Kakuzuu,Šikamaru se postarao za Hidana. U borbi Kakaši uništava jedno Kakuzuovo srce, dok je jedno unišreno od strane Hidana na prevaru. Po dolasku pojačanja, Naruto onesposobljuje Kakuzua, a Kakaši mu zadaje završni udarac. Tokom četvrtog šinobi rata, Kakuzu je oživljen kako bi se borio na strani Akackija protiv savezničkih snaga. On je kasnije zapečaćen

Kakuzu masks2

Kakuzu oživljen

od strane Daruia, Izuma i Kotetcua.

Kakuzu cut

Kakuzu isečen