FANDOM


Kimimaro
300px-Kimimaro Kaguya
Kimimaro Kaguja

Ime na japanskom

(君麻呂, Kimimaro)

Pol

Muški

Broj Godina

Deo I: 15

Visina

Deo I: 166.1 cm

Težina

Deo I: 49.8 kg

Krvna Grupa

A

Kekei Genkai

Šikotsmjuaku

Klasa

N/A

Pripadnost

Selo Zvuka

Nindža Rank

N/A

Kimimaro (君麻呂, Kimimaro) bio je član Kaguja klana i džonin. On je nekada bio lider pod nazivom zvuk pet (音隠れの忍五人衆, Otogakure no Shinobi Gonin ShūLiterally meaning: Hidden Sound Shinobi Five People) doslovno znači (Hiden Peti Šinobi Pet Ljudi) sve do bolesti, primorao ga je da napusti grupu, što ga je dovelo da se preimenuje u četvorku zvuka. Čak iako je u lošem stanju, on je posvećen služenju Oročimarua do njegovog poslednjeg daha.

Pozadina

Images-1422308188

Kimimaro kao dečak

Kimimaro je poslednji preživeli iz Kaguja klana. Većinu svog detinjstva je proveo u tamnici jer se njegov otac plašio njegove snage. Otac ga je napolje puštao samo kada je trebao da se bori za klan. Kimimarov klan je zbrisan kada su napali selo sakriveno u magli, a Kimimaro je jedini preživeli.

Lutajući, Kimimaro je jednom prilikom naleteo na Oročimarua koji ga je odveo sa sobom. Kimimaro je postao jedan od najodanijih Oročimaruovih sledbenika. Kimimaro je trebao da bude sledeće telo Oročimarua, ali je bio pogođen smrtnom bolešću pa je samim tim postao neupotrebljiv.

Kimimaro je bio blizak prijatelj Džuga i jedini koji je mogao da obuzda njegov ubilački instikt. Džugo je verovao da Kimimarov duh živi u Saskeu i zato se u drugom delu pridružio njegovom timu.

Sposobnosti

Kaguyaclan vs kiri

Kimimaro protiv nindži sela magle

Clematis Flower

Kimimaro koristi Šikotsumjuaku i znak kletve

Kimimaro je bio najmoćniji pripadnik Kaguja klana. Kimimarova snaga bila je veća od svih članova zvučne četvorke zajedno. Iako je bio smrtonosno bolestan uspeo je da pobedi Naruta, Rok Lija i Garu boreći se sa svom trojicom jedan na jedan. Prikazao je sposobnost da se bori sa Narutovim klonovima kojima je dodata Kuramina čakra. Kabuto je jednom rekao da bi invazija na Konohu uspela da se Kimimaro nije razboleo i da Oročimaru nebi ostao sakat, što vodi ka tome da je Kimimaro na kage nivou.

Kimimarov kekei genkai je Šikotsmjuaku, koji mu omogućava da manipuliše svojim skeletnim sistemom. Njegove kosti su jače od čelika. Kimimaro je veliki poznavaoc taidžicua i smrtonosnim plesovima. Kimimaro poseduje i znak kletve zemlje.

Pregled priče

Kimimaro vs Gaara Rock Lee

Kimimarovi zadnji trenuci

Deo I

U prvom delu pojavljuje se za vreme potrage za Saskeom, kada je iako teško bolestan otišao da pomogne četvorci zvuka da dovedu Saskea samo kako bi udovoljio Oročimaruu. Suočava se prvo sa Narutom, čije klonove veoma lako pobeđuje, iako je Naruto koristio čakru devetorepe lisice. 

Potom se pojavljuje Li, sa kojim započinje borbu. Koristći svoj znak kletve i njega pobeđuje, Lija spašava Gara.

Potom ulazi u borbu sa Garom, gde koristi svoju punu snagu i kojeg bi verovatno ubio da nije bio smrtno bolestan.

Images-1422308318

Oživljeni Kimimaro

Deo II

U drugom delu je oživljen kako bi se borio na strani Akackija protiv savezničkih snaga šinobija. Borio se zajedno sa Čijom, Hanzom i Čukičijem protiv petog odreda. Kimimaro je jedan od nekoliko oživljenih šinobija koji nisu zapečaćenji već je nestao Itačijevim zaustavljanjem Edo tenseija.

Zanimljivosti

  • Mnogi misle da je njegovo puno ime Kimimaro Kaguja.
  • Ime njegovog klana je isto kao princeze Kaguje Ocucki.
  • Ima kekei-genkai sposobnost koje su slične kao Kagujina kekei-mora.
  • Kimimaro je jedan od retkih oživljenih šinobija koji su nestali Kabutovim (Itačijevim) zaustavljanjem Edo Tenseija.