FANDOM


300px-Hoshigaki Kisame

Kisame Hošigaki je lik iz mange i anime Naruto. On je pripadnik Akackija i bivši pripadnik Sedam mačevalaca magle


Pozadina

Kisame je poreklom iz Sela magle. Dobio je zadatak da čuva Tim za dešifrovanje. Kisameov poslodavac Souzuki naredio je Kisameu da čuva šivre čak i po cenu života, svog ili članova tima.

Tokom njihovog kretanja Kisame i Tim su uleteli u zamku Ibikia Morinoa iz Odreda za ispitivanje Sela lišća. Znajući da će ih uhvatiti Kisame je pobio članove Tima za dešifrovanje. Kada ga je Ibiki upitao zašto je to učinio, Kisame je rekao da bi oni ionako progovorili. Potom je pobegao.

Kisame je ubio svog poslodavca Souzukija, i uzeo njegov mač Samehadu. Tada na scenu stupa Jagura, Mizukage i Džindžuriki Trorepe kornjače. Kisame otkriva da u stvari Jaguru kontroliše osoba, koja se predstavlja za Madaru Učihu. Osoba mu nudi da izbegne život pun laži, u zamenu za njegove usluge njemu Tobiju, pod maskom naredjenja Jagure. Kisame oduševljen idejom, s obzirom da je ceo život živeo u laži, prihvata da ga Tobi oslobodi "laži i obmane".

Akacki i Kisameova smrt

Kisame je u Akackiju sparen sa Itačijem Učihom, budući da imaju mnogo toga zajedničkog, kao što je ubijanje bliskih osoba. Kao tim njih dvojica su odlično funkcionisal. Takodje je Kisame shvatio da je Itači moćniji od njega.

Tokom Narutovog treninga na Ostrvu u Zemlji munje, Kisame je pokušao da ukrade informacije potrebne za Akacki. U tom pokušaju je izvršio samoubistvo, posle borbe sa Gaj sensejem, koji ga je pobedio. Samoubistvo je izvršio uz pomoć ajkula za prizivanje.

Izgled i sposobnosti

180px-Kisame

Kisameov bezrepi Večni oblik

Latest-3

Kisame Drži Samehadu

Kisame je vrlo visokog rasta, ima plavu kožu i lice koje podseća na ajkulu, sa očima ajkule. Od oružija nosi mač Samehadu ili u prevodu ajkulina koža, koji je u stvari gomila bodeža sa ustima i jezikom na vrhu, obmotan zavojima, koji mu služi da guli ljudima kožu sa tela i da isisava čakru. Od nindža sposobnosti Kisame poseduje pretežno nindžicu vezan za vodeni stil. Takodje Kisame poseduje izuzetno jaku čakru, zbog koje je zaradio nadimak Zver bez repa. Kisame u borbi može da pozove ajkule.

Statovi

Knjiga Nindžicu Taidžicu Gendžicu Inteligencija Jačina Brzina Čakra Znakovi rukama Ukupno
Treća 4.5 4.5 2.5 3.5 5 4 5 3.5 32.5

Zanimljivosti

  • Kisameovo ime u prevodu znači demonska ajkula.

Kisame ima sina u Borutu pod imenom Shizuma.