FANDOM


Kushimaru Kuriarare

Kušimaru Kuruarare je bio član sedam mačevalaca magle i ANBU odreda.

Pozadina

Prema rečima Kakašija, Kušimaru je ubio mnoge šinobije uključujući i svog senseja. Tokom svog života pokazuje sklonost za ubijanje, uživao je u svom poslu kao i ostatak mačevalaca magle. 

Izgled

Kušimaru

Kušimaru je bio poprilično visok i uskog struka. Imao je kosu boje slame, lice je skrivao maskom ANBU operativaca iz sela skrivenog u magli, Nosio crni komplet sa crnim opuštenim pojasom oko struka. Na rukama i nogama nosio je štitnike specifične za šinobije Kirigakurea. Kao i ostatak prve generacije mačevalaca imao je zavoj oko vrata. 

Sposobnosti

 Kao jedan od članova Sedam mačevalaca magle, bio je jedan od najmoćnijih šinobija Sela magle. On se vešto snalazi pri aktiviranom džicuom Skrivene Magle, kao što se videlo u borbi protiv treće divizije kada je Zabuza Momoči aktivirao džicu Skrivene Magle.

Kušimaru koristi Naiburi mač. Ovaj mač liči na veliku iglu. Pokazao je da je veoma spretan sa korištenjem ovoga mača, ne samo da savršeno i brzo pogodi neprijatelja, ali ih obesi pomoću dugačke žice koja je privezana za sečivo. U borbi protiv Kakašia i Gaja koristio je senbon i postavljao je zamke za svoje protivnike skrivajući žice u zemlju da se formira složena struktura koja bi odsecala protivnicima noge. On je sposoban da izvede tehnike koje će ubijati protivnika polako, bolno i efikasno.

Zanimljivosti

-Kušimaru bukvalno prevedeno znači ražanj, dok Kuriarare znači kesten.

-Iako se nisu podnosili Džinpači i Kušimru su bili najbrutalniji par, po čemu su dobili nadimak Bezdušni par.   

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.