FANDOM


Kušina Uzumaki
300px-Kushina 2
Kušina

Ime na japanskom

(うずまきクシナ, Uzumaki Kushina)

Pol

Ženski

Broj Godina

Deo II: 24

Visina

Deo II: 165 cm

Težina

Deo II: 47 kg

Krvna Grupa

B

Kekei Genkai

Nema

Klasa

Džindžuriki

Pripadnost

Selo vrtloga, Selo lišća

Nindža Rank

N/A

Kušina Uzumaki (うずまきクシナ, Uzumaki Kushina) je bila kunoiči Sela Lista i Kuramin drugi Džinčuriki. Ona je Narutova majka i supruga Minata Namikazea, Četvrtog Hokagea.

180px-Minato saves Kushina

Minato spašava Kušinu.

Pozadina

Kušina je rođena u poznatom Uzumaki klanu u selu sakrivenom u vrtlogu, u svom detinjstvu je poslata u selo sakriveno u lišću i tamo je upisana u akademiju. Kako bi ostavila jak prvi utisak rekla je svom razredu da će ona postati prvi ženski Hokage, ali su joj oni na ovo odgovorili smehom. Druga deca su je ismejavala i nazivala Paradajz (Tomato) zbog njenod okruglog lica i crvene kose, nju je ovo nerviralo i premlatila bi svakog ko bi je nazvao ovako.

Kušina je poslata u selo lišća da postane sledeći Džindžuriki, jer je imala posebnu čakru. Kušina je bila uplašena zbog ovog događaja, ali joj je Mito Uzumaki rekla da ne brine i da se jedino ljubavlju može ukrotiti devetorepa lisica.

U nekom trenutku u prošlosti, Kušina je bila kidnapovana od strane Sela oblaka koji su hteli da iskoriste njenu čakru i da preuzmu kontrolu nad devetorepom lisicom. Dok su išli ka selu oblaka, ona je za sobom ostavljaja pramenove kose u nadi da će je neko pronaći. Minato Namikaze, jedan od
180px-Kushina kozo

Kušina kao dete.

njenih bivših drugova iz razreda, za koga je ona verovala da je slabić je pratio njenu kosu i spasao je od nindža oblaka. Posle spasavanja Minato je Kušini rekao da mu se uvek sviđala njena crvena kosa, a posle ovoga Kušina prestaje da misli da je on slabić i zaljubljuje se u njega.

U nekom trenutku u prošlosti, Kušina se udala za Minata, a potom je zatrudnela. Detetu su hteli da daju ima Naruto, po glavnom liku prve Džerajine knjige. Džiraja je pitao da li je to u redu, a Kušina je rekla da je to predivno ime. Džeraja im je bio i kum. Takodje, Kušina se nadala da će jednog dana Naruto i sin njene prijateljice, Saske postati dobri prijatelji.

Screenshot 1-1438066202

Minato i Kušina spašavaju Naruta od Kurame

Jer će pečat popustiti za vreme porođaja, Kušina je odvedena na lokaciju izvan sela, sa obezbeđenjem od nekoliko ANBU operativaca i Bivako Sarutobi. Za vreme porođaja, Minaro drži pečat, kako lisica ne bi dobila priliku da izađe napolje. Dok se porođaj odvija Tobi se prikrada i ubija sve stražare, potom upada u skrovište i otima novorođenog Naruta. Tobi je uspeo da pobegne sa Kušinom, dok je Minato spašavao Naruta od papirnih bombi koje je Tobi postavio. Tobi iz Kušine vadi devetorepu lisicu, ali zahvaljujući Kušininoj posebnoj čakri ona uspeva da preživi. Minato je spašava, odvodi kod Naruta i pobeđuje Tobija u borbi, a potom ide da pomogne selu u odbrani od lisice.

Minato prebacuje Devetorepu lisicu svojim džicuom koda Naruta i Kušine i potom njih dvoje koristi tehniku da zarobe lisicu u Naruta.

Ličnost

Kushina attacks Naruto

Iznervirana Narutovim stavom prema njoj, Kušina gubi živce i udara Naruta

U svom detinjstvu, Kušina je bila tvrdoglava, impulsivna, ekscentrična i uporna devojka. Prema Džeraji, Kušina je takođe bila pričljiva i imala je osobine dečaka. Cunade je navela da je Naruto većinu ličnosti, uključujući i nindžicu, nasledio od nje. Kušina je takođe imala verbalnu uzrečicu. Kada je zbunjena ili uzbuđena, ona bi završila svoju rečenicu sa "(da)ttebane" (だ)ってばね) - osobina koju je Naruto nasledio. U animeu je pokazala da ovim osobinama krije svoju nesigurnost.

Kao odrasla, Kušina je bila vrlo razumna i vesela osoba, ali je imala i vidljivo drzku stranu. Uprkos njenoj mirnoj i ljubaznoj prirodi, ona zadržava svoju narav iz detinjstva i povremeno napada druge ako je naljute. Takođe je bila neustrašiva, jer je njena prijateljica Mikoto bila malo iznenađena kada je Kušina pokazala zabrinutost zbog bolova tokom porođaja. Brinula se o svom mužu i nerođenom sinu, pokazajući jake majčinske instinkte tako što je tačno predvidela ličnost i pol svog deteta pre porođaja. Uprkos njenoj prekomernoj uzbuđenosti, Kušina je pokazala da ume da sasluša druge.

Kušina je duboko volela svoju porodicu i nije se plašila da žrtvuje svoj život da bi zaustavila Devetorepu lisicu. Čak je primila lisicin smrtni udarac koji je bio namenjen njenom novorođenom sinu. Iako se bojala surovog života koji će Naruto imati kao siroče i džinčuriki, u svojim poslednjim trenucima je Naruta obasjala ljubavlju. Jako je brinula o Minatovim učenicima, misleći da je Rin Nohara divna i često bi je zagrlila i poljubila u čelo. Prema Minatu, takođe je imala prijateljske borbe sa Obitom Učihom, koji je bio njen omiljeni.
Uzumaki kushina render by watashi mina-d56b1ir

Kušinin izgled

Izgled

Kušina je žena koja je bila poznata po svojoj lepoti. Imala je vitku, ženstvenu građu, svetlo plave oči i crvenu kosu dužine kolena. Imala je pramenove sa obje strane lica dužine ramena i crnom šnalom je kačila šiške na levo. Uglavom je nosila belu bluzu kratkih rukava sa visokom kragnom, ispod dugačke opuštene haljine, sa narukvicom na njenoj levoj ruci, zajedno sa standarnim šinobi sandalama.

Na dužnosti je nosila plavi štitnik za čelo, kosu je vezala u konjski rep sa pramenovima sa strana lica. Njena odeća se sastojala od standardnog konohinog pancira preko crne majice kratkih rukava, i crnih helanki.

U detinjstvu je imala okruglo lice, koje je, zbog njene crvene kose koja je padala sa strana ličilo na paradajz. Kao tinejdžer nosila je kimono-bluzu kratkih rukava koja je bila pričvršćena crnim pojasem, crnu suknju zajedno sa konohinim crnim štitnikom za čelo i crnim sandalama.

Zanimljivosti

  • Kako je Kušinin nadimak "crvena paprika", a Minato je bio poznat kao "žuti bljesak", Narutov samodati nadimak "Narandžasti Hokage" se odnosi na to da se narandžasta boja dobija mešanjem crvene i žute.
  • Ona je zajedno sa Crnim Zecuom, Hogoromom Ocucukiem, Kiler Biom, Obitom Učihom i njenim sinom Narutom, jedna od samo šest džinčurikija koji su preživeli izvlačenje Repate Zveri. To je uspela zahvaljujući njenoj izdržljivosti koju je nasledila od svog klana.
  • Na početnoj stranici 503. poglavlja mange Kušinina kosa podseća na kuramine repove.
  • Kušina je rankirana 21. na 7. listi Naruto najpopularni likovi.
  • Kušinini hobi je bilo zezanje drugih i ćaskanje
  • Njeno omiljeno jelo je slani ramen, a ne voli kafu i bilo šta gorko.
  • Njena omiljena izreka je "Ne odustaj do samog kraja"
  • Kušina je po svemu sudeći bila veoma dobar kuvar, jer je Minato preferirao njeno kuvanje.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.