FANDOM


Kunai-0

Kubikiribočo

Kubikiribočo (首斬り包丁, Literally meaning: Decapitating Carving Knife) je džinovski mač koji je bio u posedu organizacije sedam mačevalaca magle. Kao i svi ostali mačevi organizacije i ovaj se prenosio na svaku sledeću generaciju korisnika

Pozadina

Prvi koji je koristio mač je bio Džuzo Biva. Ubio je mnoge neprijatelje ovim mačem na svakakve svirepe načine. Po svojoj okrutnosti je postao poznat širom sveta.

Poznato je da je mač pre smrti imao Magecu Hozuki, a potom ga je posedovao Zabuza Momoči dok je bio član Sedam mačevalaca magle. Kada je napustio selo nastavio je da ga koristi sve do njegove smrti kada ga je tim 7 ostavo pored njegovog groba. Suigecu Hozuki ga je uzeo posle tri godine od Zabuzine smrti.

Killer Bee piercing through Suigetsu's sword

Kiler bi lomi mač

Tokom Takine borbe sa Kiler Biem, Bi je uspeo da ga skoro polomi, a njegov stariji brat, Četvrti Raikage ga je polomio na dva dela.

Nakon što je polomljen na dva dela, Suigecu ipak uzima mač koji sad više podseća na sataru, iz razloga što se mač može regenerisati. Neposredno posle toga mač biva zaplenjen od strane nindži zemlje gvožđa. Međutim, nakon što je pobegao, Suigecu pokušava da locira mač ali ne uspeva da ga nađe nigde. Nakon toga, kada je došlo do sukoba oživljenih mačevaoca i treće divizije, mač je prikazan u posedu oživljenog Zabuze koji počinje da ubija neprijatelje njime kako bi regenerisao polomljenu oštricu.

(158)

Mač u Kakašijevom posedu

Nakon što je Zabuza poražen, mač dospeva u posed Kakašija Hatakea. Kakaši je tom prilikom pokazao veliko umeće u korišćenju mača. Uspeo je da mu doda munjevitu čakru kako bi povećao moć razaranja mača. Po porazu ostalih oživljenih mačevaoca, kada je Kakaši spasao Naruta od Tobija, mač više nije viđen.

Sposobnosti

Kubikiribocho repairing

Kubikiribočo se regeneriše

Kao i ostali mačevi sedmorice mačevalaca magle, Kubikiribočo ima posebnu sposobnost. Može da se regeneriše ma koliko je god štete velika, tako što uzima gvožđe iz krvi svojih žrtava. Rekonstrukcija oštrice je moguća koliko god veliko oštećenje bilo za jako kratko vreme. Mač je sam po sebi veoma jak i može probiti mnogo toga.

Zanimljivosti

  • U mangi Suigecu je uzeo mač iz Zabuzinog groba, dok ga u animeu mač biva ukraden od strane Tenzena Daikokua; zatim Suigecu poražava Tenzenovog čuvara i uzima mač k sebi.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.