FANDOM


Download

Matatabi

Matatabi, ili dvorepa mačka je repata zver koja je bila u vlasništvu sela oblaka, a kasnije je zapečaćena od strane Akacukija.

Pozadina

Tumblr o1ag74nnjz1tjgsdso8 1280

Mala Matatabi

Matatabi je drugi od devet repatih demona, koji su nekada svi zajedno bili sjedinjeni u desetorpeog demona Džubi. Mudrac šest staza(Rikudo Senin) je u sebe zarobio desetorepog demona, postavši prvi džindžuriki ili osoba koja u sebi ima čakra demona. Mudrac je od tog trenutka smatran nalik bogu. Medjutim na samrti mudrac je znao da će demon ako on umre da se oslobodi, pa je podelio njegovu čakru na devet repatih zveri, a telo demona zatvorio u sveran oblik i poslao ga na nebo, što je postalo Mesec.

Za Matatabija si kao i za Šukakua ljudi mislili da je ljudski duh koji je pretvoren u zver. Jedini poznati host je Jugito Ni, ali je kasnije iz nje izvađena i zapečaćena od strane Akackija.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.