FANDOM


Medicinski Nindža

Jedan od Medicinskih nindža Sela lišća.

Medicinske nindže (医療忍,Medical-nin) predstavljaja nindžu koji svojim medicinskim nindžicuima leči rane i povrede. Medicinski nindža uglavnom ne ide na opasne misije, a kada ide, ide kao medicinska pomoć. Cunade se posle smrti mlađeg brata dosta zalagala za to da se na svaku misiju vodi bar po jedan

medicinski nindža koji bi mogao da izleči ranjene borce. Njen predlog je odbijen jer nije postojao dovoljan broj visoko kvalifikovanih medicinskih nindži.

Postoje razne vrste medicinskih nindžicua, ali svi uključuju veoma dobru kontrolu čakre.

War healing

Autopsija Belog Zecua

Za vreme Četvrtog Šinobi Svetskog rata oformljen je medicinski bataljon koji je primao i lečio nindže povređene u borbi. Kada je Beli Zecu uzeo Nedžijev oblik i napao bataljon Sakura ga je ubila, a informacije sa autopsije su poslate nazad na bojno polje.

Neki od medicinskih nindži su: Cunade (medicinski nindža, poznata širom sveta po svojim sposobnostima lečenja) Sakura Haruno (učenica Lejdi Cunade, Petog Hokagea),Ino Jamanaka (zvanično nije poznato kako je naučila medicinski nindžicu), Šizune (pomoćnica Lejdi Cunade), Kabuto Jakuši (pomagao je Lordu Oročimaruu u vršenju eksperimenata na ljudima), Čio (bila je medicinski nindža i pravila otrove za lutke).

Naruto and sakura cpr by weissdrum-d7579dd

Sakura daje Narutu "Usta na usta" kako bi ga osvestila.

Tokom rata zahvaljujući medicinskim nindžama spasen je veliki broj ljudi. Iako postoji pravilo da medicinske nindže ne treba da se bore na bojnom polju, pravi se izuzetak ukoliko nindža poseduje Snagu Hiljadu Tehnika (Sto je slučaj sa Sakurom i Cunade).

Zanimlivosti

  • Ipak pored ovih meicinskih nindži, veliku moć regeneracije ima i 1. Hokage.
  • Čijo je bila najbolji medicinski nindža Sela Peska.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.