FANDOM


Naruto je manga koju je kreirao Masaši Kišimoto sa TV Anime adoptacijom. TV Serija je prvi put emitovana 3. oktobra 2002. godine, glavni lik, Naruto Uzumaki je hiperaktivan, bučan nindža koji ima cilj da postane vođa svog sela, odnosno da postane Hokage, on polako kroz celu seriju postaje sve moćniji i moćniji.

PričaEdit

12 godina pre dešavanja radnje u serijalu, Demonska lisica sa devet repova (pravo ime joj je Kurama) napada selo skriveno u lišću. To je bio veoma moćan demon koji je izazivao cunamije i ubijao mnogo nindži koje su pokušavale da zaštite svoje selo. Izazivao haos među seljanima, sve dok ga vođa sela lišća, Četvrti Hokage, nije zapečatio u tek rođenog dečaka, žrtvojući svoj život. To dete je bio upravo glavni junak serije, Naruto Uzumaki. Svi u selu su slavili Četvrtog Hokagea kao heroja njihovog sela zbog pečaćenja Devetorepe Demonske Lisice. Međutim, Četvrti Hokage je najviše želeo da Naruta poštuju kao heroja koji je zaštitio selo od ove zveri, pa je zato zabranio da se prema njemu ponašaju ružno zbog zveri koju on nosi u sebi. Međutim, Hokageovo naređenje biva odbijeno, pa je Naruto u većem delu svog detinjstva bio maltretiran od strane dece sa Akademije.

Treći Hokage govori stanovnicima Konohe da Naruta treba da smatraju jednakim sebi i da ga tretiraju kao svako drugo, obično dete. Ali ni to nije pomoglo da Naruto bude prihvaćen. Naruto odrasta bez roditelja i prijatelja. Da bi privukao pažnju ljudi on je pravio razne šale i gluposti. Uskoro Naruto diplomira na Nindža Akademiji koristeći tehniku Tehnika Klona Senke (jap. Tajū Kage Bunshin no Jutsu, eng. Multiple Shadow Clone Technique) kako bi spasao svog učitelja Iruku od odbeglog nindže Mizukija. To spašavanje Narutu otvara pogled na svet. Iako u sebi ima Kjubija, Naruto shvata da ipak postoji osoba koja brine o njemu, a to je njegov učitelj Iruka. Kada je konačno diplomirao na Nindža Akademiji, Naruto upoznaje puno prijatelja i on sebi određuje jedan cilj u životu: Da postane najbolji nindža koji će biti poštovan i voljen u svome selu.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.