FANDOM


Nedži Hjuga
[[

Neji

300px-Neji Part II

|250px]]
Nedži u Prvom i Drugom Delu

Ime na japanskom

(日向ネジ, Hyūga Neji)

Pol

Muški

Broj Godina

Deo I: 13-14 Deo II: 16-18

Visina

Deo I: 159.2 cm-160.1 cm Deo II: 172.1 cm

Težina

Deo I: 45.8 kg-46.8 kg Deo II: 54.2 kg

Krvna Grupa

O

Kekei Genkai

Bjakugan

Klasa

N/A

Pripadnost

Selo lišća

Nindža Rank

Deo I: Genin
Deo II: Džonin

Nedži Hjuga (日向ネジ, Hyūga Neji) je bio član Sela Lišća i Hjuga klana. On je bio čudo od deteta čak i Hjuginim standardima. Nedži je bio Hjuga član u glavnoj Hjuga Građevini: Bez obzira koliko vešt postao, on će uvek biti član klana i njihovog hrama Hjuga, činjenica koja ga je ubedila da je njegova sudbina predodređena. Nakon upoznavanja Naruta u borbi, on je rekao da ne sme da izgubi od takvog gubitnika. Nedži je shvatio šta je njegova sudbina odabrala da bude, i kao član tima Gaj želeo je da dobije moć kako bi držao čast porodice i prijatelja Hjuga klana.

Pozadina

Young Neji

Nedži kao dete

Nedži je sin mlađeg brata blizanca Hijašija Hjuge. Kada je imao četiri godine, on i cela porodica su se okupili da proslave treći rodjendan Hinate, naslednice klana. Tog istog dana dve zaraćene strane Selo Lišća iz zemlje Vatre i Selo oblaka iz zemlje munje izabrale su da potpišu primirje. Selo oblaka je poslalo glavnog nindžu oblaka kao ambasadora.

Nedži je tog dana žigosan znakom kletve, kojim glavna kuća kontroliše članove niže kuće. Tokom jednog Hinatinog treninga Nedžijev otac je pogledao mrko Hinatu ubistevnim pogledom i Hiaši je iskoristio moć znaka kletve. Nedži je tek tada shvatio u kakvom su položaju on i njegov otac.

Jedne noći osoba sa maskom na licu se ušunjala u glavnu kuću i otela Hinatu iz postelje. Čovek se spremao da se išunja sa svojom žrtvom iz kuće kada ga je Hijaši presreo i jednim udarcem ubio.Ta osoba bio je glavni nindža oblaka. Svima je bilo jasno da je primirje bio izgovor da se Selo oblaka domogne bjakugana. Selo oblaka i Zemlja munje su zahtevali mrtvo telo onoga ko je ubio njihovog visokorangiranog ambasadora. Zato su Hjuge došle na ideju da ubiju Hizašija pošto će znak kletve deaktivirati bjakugan, a on i Hiaši su identični blizanci. Ovaj niz događaja je ubedio Nedžija da svako ima svoju sudbinu i stvorio mržnju prema glavnoj kući, koju će on ispoljiti tokom borbe sa Hinatom, u pokušaju da je ubije. Konačno Naruto tokom njihove borbe menja Nedžijev stav zauvek.

Ličnost

Neji cursemark

Nedžijev porodični pečat, njegovo smatranje neizbežne sudbine

Nedži je bio ljubazno dete koje je bilo sklono smejanju. Na Hinatinom trećem rođendanu, rekao je svom ocu da misli da ona izgleda slatko. Izgubio je sve kvalitete nakon očeve smrti, odrastavši u ozbiljnu i hladnu osobu, zreliju od većine njegovih godina. Godinama je bio vođen fatalističnim verovanjima da je njegova sudbina, kao i svačija druga, određena od rođenja i da je neizbežna. On svoju sudbinu smatra kao da je jedan od retkih talenata, zbog čega je sebe stavljao iznad svih onih za koje veruje da su "slabiji" od njega. Takođe je smatrao da će njegovi talenti uvek biti smetnja u obaveznom robovanju u glavnoj kući Hjuga, kojoj se protivio i koja je podstakla njegovo neprijateljstvo prema glavnoj kući i njenim članovima.

Iz svog iskustva sa Narutom, i od saznanja da njegov otac nije bio prisiljen da umre, Nedži je naučio da sudbina nije neizbežna, i da je nečija sudbina ono što taj neko napravi od nje. Osetio je da duguje Narutu zbog toga što ga je oslobodio od prethodnog "mraka". Na kraju je Nedži odlučio da sam bira svoju sudbinu i postane dovoljno jak da nikada više ne bi izgubio. U tom cilju je trenirao sa svojim timom, čije je snove počeo da podržava, a kasnije i sa članovima glavne kuće, sa kojima je počeo da popravlja odnose. Ova interakcija sa drugima ga je navela da ponovo postane ljubazan, a vremenom mu je njegova želja da postane jači postala motivacija da nikada ne izgubi da bi zaštitio svoje prijatelje i porodicu. Posebno je prihvatio svoju odgovornost kao pripadnik grane kuće da bi Hinata bila bezbedna, pokazajući veću brigu za nju nego za bilo koga drugog u borbenim situacijama i, na kraju, dajući svoj život da bi je spasio.

Ptice su često korišćene da bi opisale nedžijevu filozofiju i rast; kada se osećao vezan za sudbinu i kleo pečat na čelu, on je opisivao svoja lična iskustva kao ptica u kavezu; kada je bio poražen od Naruta, posmatrao je, sećajući se na svog oca, koliko je mnogo ptica bilo koje su slobodno letele u svetu; kada je pokušavao da prevaziđe ograničenja svog bjakugana, primetio je ptice u daljini, ali nije mogao da uoči onu u njegovoj slepoj tački. Posle Nedžijeve smrti, Savezničke Šinobi Snage su naprevile formaciju ptice u njegovo sećanje.

Sposobnosti

Neji Byakugan

Nedžijev Bjakugan

Od malih nogu, Nedži je bio smatran genijem, zbog svog talenta i sposobnosti da otkrije tajne Bjakugana i džicua uz Bjakugan, koje znaju samo članovi glavne kuće. Maturirao je na nindža akademiji sa najboljim ocenama, i Rok Li je tokom borbe sa Saskeom priznao da je on najači genin Sela lišća. Njegov otac je rekao da on ima potencijal da nadmaši sve članove klana. Za vreme pauze izmedju Naruta i Naruta Šipudena on je jedini genin koji je uspeo da postane džonin, dok su svi ostali postali čunini.
Hakke K sh (Neji-Guerra)

Nedži koristi vazdušni dlan

Kao član Hjuga klana, Nedži ima Bjakugan. Bjakugan mu omogućava da vidi 360° oko sebe. U drugom delu on može da vidi najmanje 800 m u daljinu. Njegov Bjakugan je među najačima u klanu. Nedži je ovladao mnogim tehnikama glavne kuće.
Eight Trigrams Palms Revolving Heaven

Nedži koristi rotaciju

Knjiga podataka Nindžicu Taidžicu Gendžicu Inteligencija Snaga Brzina Čakra Znakovi rukama Ukupno
Prva 2.5 3.5 2 2.5 2.5 3 2 3 21
Druga 3.5 4.5 2 3 2.5 4 2.5 3 25
Treća 4 4.5 2 3 2.5 4.5 3.5 3 27

Pregled priče

Prvi deo

Naruto vs Neji

Nedži protiv Naruta

Pojavljuje se za vreme čunin ispita, kada poželi da u šumi smrti uđe u borbu sa Dosuom, jer je ovaj prethodno pretukao Lija, ali ga je Saske preduhitrio. Za vreme preliminarnog dela čunin ispita, bori se sa Hinatom i veoma lako pobeđuje, ovde ga mnogi šinobi pohvaljuju nazivaju ći ga genijem. 

Your Opponent is Me!

Nedži protiv Kidomarua

U trećem delu čunin ispita se bori protiv Naruta i skoro ga pobedi, ali zahvaljujući Kjubinoj čakri, koju je Naruto naučio da kontroliše pomoću Džeraje, Nedži gubi. 

Tokom potere za Saskeom, ostao je da se bori sa Kidomaruom jedan na jedan, kojeg je pobedio iz skoro smrtne rane.

Na kraju prvog dela, on se miri sa svojim stricem, koji odlučuje da ga trenira.

Drugi deo

Za vreme pauze između dva dela, Nedži je najviše napredovao od svih početnika i postao džonin. Na početku drugog dela, poslat je zajedno sa svojim timom kao podrška Kakašijevom timu u borbi protiv Akacki članova. On i njegov tim se bore protiv Kisamea, i Gai bio primoran da otvori šest kapija kako bi ga povedio, ali se na kraju ispostavlja da je to bio samo Kisameov klon sa 30% njegove snage. Nedži je za to vreme uspeo da nađe slabosti vodenog zatvora i izbavi sebe i svoje prijatlje. Kada sa svojim timom probije barijeru, primoran je da se bori sa sopstvenim klonom, koga na kraju pobeđuje. 

Neji dies

Nedžijeva smrt

Za vreme pejnove invazije nije bio prisutan u selu, ali je shvatio da se nešto shvatio da se nešto događa. Kada je stigao, već je bilo kasno, selo je bilo uništeno, a Naruto je rekao da će sam rešiti ovu borbu.

Tokom četvrtog šinobi svetskog rata smešten je u drugu diviziju i u sklopi nje se uglavnom bori sa Zetcu klonovima. Jednom prilikom Zetcu klon uspeva da kopira njegovu čakru i proba da napadne medicinski odred, ali neuspešno.

Kada se odredi pojave na bojištu gde se bore naruto i Tobi, Nedži žrtvuje svoj život, kako bi zaštitio Naruta, koji je jedina nada za dobijanje ovog rata.

Zanimljivosti

 • Ime Nedži znači "vrtlog" (螺子), a klan Hjuga znači "mesto u suncu" (日向).
 • Tokom borbe sa Nedžijem, Hinata nije koristila znak kletve koji Nedži poseduje što navodi da ili ne zna da ga koristi ili nije htela.
 • Prema podacima:
  • Nedžijev hobi je meditacija.
  • Nedži najviše želi da se bori sa Hiašijem Hjugom I Narutom.
  • Nedžijeva omiljena hrana je herring soba, dok je njegova najmanje omiljena hrana bundeva. Takođe, ne podnosi ništa ljuto.
  • Nedži je zvanično završio ukupno 62 misije: 26 D-rank, 19 C-rank, 4 B-rank, 11 A-rank i 2 S-rank.