FANDOM


U Naruto mangi i animeu, nindže kao dominantni ratnici koriste tri osnovne tipa nindža veština nindžicu, taidžicu i gendžicu.

Nindžicu

Nindžicu je način borbe u kojem nindže koriste znake rukama. Postoji dvanaest osnovnih znakova rukama koji su bazirani na zodijačkim znakovima životinja iz kineske numerologije. Npr Šikamaru Nara za svoju tehniku posedanja senke koristi znak pacova, znak tigra je čest za vatrenu tehniku, a Naruto Uzumaki koristi znak ovna za tehniku senke klona. Nindžicu se izvodi uz više znakova ruku brzo izvedenih, kako bi se izvele tehnika. Neki nindžicui su mešavina dva ili više tipa čakre od vatrenog, vodenog,vetrovitog, zemljanog ili mujna tipa čakre.

Taidžicu

Borba prsa u prsa ili fizička veština u kojoj nindža koristi ruke ili oružije tipa kunaji nož ili mač katanu. Npr Rok Li je jedini nindža koji je položio test za genina bez uportebe nindžicua ili gendžicua, ali je zato izvrstan majstor tajdžicua.Medjutim samopoznavanje tajdžicua bez nindžicua ili gendžicua ga je koštalo umalo života u borbi sa Garom. Hjuga klan poseduje doidžicu (očnu tehniku) Bjakugan koja im pomaže pri taidžciu borbi da vide neprijatelejvu čakru i slabe tačke kao i čakra tačke i takodje ispoštaju čakru na vrhovima prstiju kojom povredjuju neprijatelju unutrašnje organe

Gendžicu

Iluzione tehnike, jedne od možda najopasnijih tehnika. Učiha klan je poznat nadaleko zbog šaringana, kojim stvaraju opasne iluzije i poražavaju neprijatelja.Iluzije služe kako bi se neprijatelj naveo u stanje nestvrano realnosti i porazio.