FANDOM


Onoki
[[

300px-Ōnoki

Onoki (epilogue)

|250px]]
Onoki, Treći Cučikage

Ime na japanskom

(オオノキ, Ōnoki, Viz: Ohnoki)

Pol

Muški

Broj Godina

Deo II: 79

Visina

Deo II: 130 cm

Težina

Deo I: 42.3 kg

Krvna Grupa

O

Kekei Genkai

Prašnjavi Stil

Pripadnost

Selo Kamena

Nindža Rank

Deo II: Kage

Onoki (オオノキ, Ōnoki) je Treći Cučikage (三代目土影, Sandaime TsuchikageLiterally meaning: Third Earth Shadow) sela Kamena. Zapamćen je kao jedan od najjačih Cučikagea u istoriju sela.

Pozadina

Mu e Onoki conversam com Madara

Onoki i Mu se susreći sa Madarom

Dok je Onoki bio još mlad on je bio zadužen za čišćenje kamena koji je inače bio simbol sela. Dok je on to radio, Prvi cučikage je došao kod njega i razgovarao sa njim. Onoki je smatrao da je on bio jeftin starac koji je imao takav jednostavana kamen za simbol sela. Prvi mu je rekao da kamen uopšte nije bitan, da ukoliko ga zameni niko neće ni primetiti (što je i uradio), ali da je bitna volja koju svaki šinobi nosi u svom srcu. Kao mladić, Onoki je bio učenik Drugog Cučikagea, Mua. Koji ga je naučio da koristi prašnjavi stil i kasnije ga odredio za novog Cučikagea. U nekom trenutku u prošlosti, Onoki i Mu su se borili sa Madaramo Učihom. Madara ih je pozorio da iako su saveznici, selo Kamena mora da sluša selo Lišća. Obučavao je Deidaru i bio veoma ponosan na njega, ali je ismejavao njegovu umetnost kao i ostatak sela kamena. 

Sposobnosti

Iwabunshin-0

Onoki stvara kamene klonove

Kao Treći Cučikage, Onoki je vrlo moćan šinobi. Nakon što mu je čakra obnovljena od strane Cunade, Onoki je mogao da pobedi svih 25 Madarinih Susano klonova. Madara je priznao Onokija kao najjačeg od pet Kagea, u tom trenutku.

Nindžicu

Images-1431159442

Onoki je vešt u korišćenju više elemenata: Zemljanom stilu, Vetrovitom stilu, Vatrenom stil, Munjevitom stilu i Yang izdanju. Takođe Onoki poseduje i Kekei Totu, koja mu omogućava da koristi izmešano ova tri stila, i tada nastaje Prašnjavi stil. On je drugi šinobi u istoriji koji može da koristi ovaj stil, prvi je njegov učitelj, Drugi Cučikage, Mu. Njegove tehnike mogu imati takvu snagu, da su navodno u stanju da unišet celo jedno ostrvo. Onoki je mnogo vešt u korišćenju Zemljanog stila. On može da stvori mnogo Kamenih klonova. Onoki je u stanju da odmah napravi Kamenog Golema za pomoć i u napadu i u odbrani. Onoki je takođe pokazao Zemaljske tehnike, za

Images-1431160031

Onoki koristi svoju Kamenu pesnicu

manipulaciju mase objekta. Jednostavno je mogao da poveća ili smanju težinu objekt, što omogućava čak da je moglo da se podigne i ostrvo Kornjača. Onoki je u stanju da leti, i zbog nedostatka fizičke sposobnosti, Onoki može kamenom da prekrije svoju ruku, i tako joj poveća destruktivnu moć. On takođe može povećati snagu ove tehnike.

Fizička snaga

Zbog njegove starosti, Onokija često ometaju i bolovi u leđima, zato on nije baš pogodan za Tajdžicu borbu. Međutim on nije loš ni u ovom pogledu, zbog njegove visoke fizičke izdržljivosti na bojnom polju. Dokz ovoga je što je sa Garom uspeo da zaustavi Madarin meteor. Uprkos starosti u animeu je Onoki prikazan kako je jednom rukom uspeo da uništi kamen.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.