FANDOM


Sasori
300px-Sasori
Sasori od crvenog peska

Ime na japanskom

(サソリ, Sasori)

Pol

Muški

Broj Godina

Deo II: 35

Visina

Deo II: 164.1 cm

Težina

Deo II: 47.3 kg

Krvna Grupa

AB

Kekei Genkai

Nema

Klasa

S-Rank, Nestali Nindža

Pripadnost

Selo Peska, Akacki

Nindža Rank

N/A

Sasori (サソリ, Sasori) poznatiji i kao Sasori od Crvenog Peska je jedan od antagonista Naruto mange i anime. On je legendarni lutkar iz Sela peska, koji se pridružio Akackiju, posle otmice Trećeg Kazekagea i izazivanja Trećeg šinobi rata. 

Pozadina

Sasori and Orochimaru

Sasori i Oročimaru.

Sasori je kao dete izgubio roditelje, pošto ih je u ratu ubio Kakašijev otac Sakumo. Njegova baka Čijo ga je naučila da sklapa šinobi lutke, koje pored za igranje, mogu da služe za borbu. Sasori je ipak usled traume zbog izgubljenih roditelja, na neki način poput Oročimarua poludeo i počeo da eksperimentiše, pretvarajući žive ljude u lutke. Na kraju je oteo Kazekagea iz sela i pretvorio ga u lutku, što je bio S rangirani zločin. Dospevši u Akacki, on je postao partner Oročimaruu. Po rečima Sasorija njegov novi partner i on počinili su mnoga,,dobra dela.Kasnije kada je Oročimaru otišao iz grupe, Sasorijev novi partner postaje Deidara. Pošto su obojica na neki način umetnici i to sebe smatraju, Deidara i Sasori iako partneri stalno su u sukobu šta je to umetnost, Sasori misleći da se umetnost stvara dugo i treba da je trajna, a Deidara smatrajući da je umetnost delić sekunde koji eksplodira. Sasori je imao mnogo špijuna, kao što su Kabuto, Jura, Mukade.

Sposobnosti

Akahigi Hyakki no Sōen

Tajna tehnika: Prikaz hiljadu lutki

Sasori je veoma moćan šinobi. On je svoje sopstveno telo pretvorio u lutku i samim tim nema nikakvu potrebu za hranom i pićem. Bio je dovoljno snažan da ubije Trećeg Kazekagea, inače najaček kazekagea. U borbi se uglavnom oslanja na svoje lutkarske tehnike, pored onih koje je sam napravio on koristi i ljidske lutke.

Lutkarske Sposobnosti

Sasori se može smatrati jednim od najvećih lutkarskih nindži svih vremena. Sve vreme se krio unutar svoje ljudske lutke Hiroko i jedini koji su znali da je to stvarno Sasori su bili njegovi partneri Deidara i Oročimaru. Hiroko je vrlo moćna lutka koja ima veoma veliki izbor raznih oružja kao što su otrovni senboni, mehaničke ruke kao i veliki rep škorpijona na drugom kraju tela. Nakon što je ubio trećeg kazekagea pretvorio ga je u ljudsku lutku. Treći Kazekage je Sasorijeva omiljena lutka. Ova lutka može da koristi magnetni stil kao i veoma moćan gvozdeni pesak. Takođe kao i Hiroko, i Treći Kazekage ima razna oružja.

Puppet Sasori

Sasori nakon što je pretvorio sebe u lutku

Telesna Modifikacija

Sasori je pretvorio svoje telo u živu lutku kako nebi više morao da ima potrebe za životnim procesima koa što je disanje i hranjenje. Koristeći svoje telo kao lutku, Sasori može da ispaljuje jake vatrene mlazove ili rakete. Njegova najjača tehnika je džicu Hiljadu lutki kojim Sasori priziva hiljadu lutki kojima napada protivnika.

Inteligencija

U vise navrata,Sasori je demonstrirao da je veoma lukav nindza,u stanju da rukuje situacijama sa razlicitim zamkama.On je takodje pokazao da je visoko analiticki covek,sposobanv da brzo odredi protivnikovu snagu i borbene metode.Kao njegova baka,Sasori ima veliko znanje o ljudskom telu,sto je pokazano iz njegove tehnike ispiranja mozga i iz njegovog majstorstva pravljenja razlicitih vrsta otrova.

Pregled priče

Deo I

Sasori nije viđen javno, već samo kao hologram sa ostalim članovima Akackija kako razgovaraju o daljim planovima i hvatanju devetorepe lisice.

Deo II

Sasori se u drugom delu i zvanično pojavljuje skriven u svojoj lutci Hiruko kako kreće sa svojim partnerom Deidarom po Jednorepog Šukakua. Sasori i Deidara lako upadaju u Selo Peska neprimećini zato što je Sasorijev špijun Jura pobio sve stražare. Deidara odlazi po Garu džindžurikija Jednorepog i uspešno ga zarobljava. Potom Sasori i Deidara odlaze, a Sasori prekomentariše kako se nikada više neće vratiti u to selo. Garin brat Kankuro željan osvete kreće sa njima kako bi vratio Garu nazad u selo, međutim Sasori govori Deidari da ide i da će se on pobrinuti sa Kankura. Sasori veoma lako poražava Kankura i ubacuje mu otrov koji poseduje njegov rep. Kankuro pada na zemlju od otrova, a Sasori mu otkriva svoj indetitet da je on zapravo Sasori od crvenog peska, legendarni lutkar majstor. Potom i on odlazi do Deidare, Garu odnose do Akacki skrovišta a Pejn im govori da kasne, zatim otpočinje pečaćenje Jednorepog koje traje 3 dana. Deidara odlazi kako bi zajamavao Naruta i Kakašija, a Sasori ostaje da se bori sa svojom babom Čijo i sa Sakurom, posle najduže borbe u Animeu i Mangi Sasori biva poražen, a potom ga njegova baka Čijo ubija. Sasori će kasnije biti oživljen od strane Kabuta u IV Nindža Ratu da se bori protiv Šinobi Saveza.

Zanimljivosti

  • Sasori znači škorpija.
  • Sasori ima isti datum rođenja kao Masaši Kišimoto.
  • Sasori nema potrebu za hranom i pićem.