FANDOM


Sora  (ソラ, Sora) je bio šinobi monah Hrama vatre, i takođe pseudo džinčuriki Kurame.

Ab15377ad5b129691be1cd1bdc4842d9

Sora

Pozadina

Za vreme napada Devetorepe lisice na Konohu, Sorin otac, Kazuma je sakupio čakru koju je lisica razbacivala oko sebe, ubacio ju je u Sorino telo, i tako je Sora postao kopija džinčurikija Kurame, ili pseudo džinčuriki. Kao dete, Sora je jedino znao za svog oca, Kazumu, i želeo je da ide njegovim stopama, misleći da je on ubijen. Nakon smrti njegovog oca, Soru su prisvojili monasi Hrama vatre, i on je vredno i naporno trenirao sa njima, kako bi postao snažan šinobi, baš kao i njegov otac. Jednog dana, čakra devetorepe je počela da besni, i Sora je srušio ceo hram.

Asfas

Čakra devetorepe preuzima Sorino telo.

Od tada, sva deca i svi monasi su mrzeli Soru, gledali su ga oštrim i hladnim pogledom, kao demona. Pretrpeo je ogroman teret i bol, baš kao i ostali džinčuriki. Igrom slučaja, Naruto je imao misiju da ode u Hram vatre i uhvati lopove sanduka. Tada su se njih dvojica upoznali, i Naruto je odmah video taj bol, i taj hladan pogled kojim monasi gledaju Soru, i shvatio je da su njih dvojica ustvari isti.

Sposobnosti

Asfas

Sora ima Prirodnu transformaciju Vetra, tako da može da koristi nekoliko osnovnih tehnika stila vetra. Takođe na njegovoj levoj ruci se nalazi njegovo oružje koje izgleda kao metalna kandža sa tri oštrice. Može da propušta čakru verta kroz to oružje. Trenirao ga je Asuma, i naučio ga da koristi čakru vetra.

514672-Naruto Sora by Yzu chan

Sorina kandža sa 3 oštrice.

Kao ishod ubacivanja čakre devetorepe lisice u Soru, njegova desna ruka je potpuno pretvorena u demonsku. Kada se Sora razbesni i počne da razbacuje čakru Kurame, on oseća veoma snažan bol u desnoj ruci.

Dfgsd

Sorina desna ruka.

Pozadina 2. deo

Sora zbog previše opasnosti dolazi u Konohu, i postaje privremeni član tima 7 (Tim Kakaši). Nakon toga dolaze otpadnici 12 nindži zaštitnika i napadaju selo. Tada Sora saznaje da je Asuma (sa kojim se nekad družio, i koji ga je naučio da kontroliše čakru vetra) ubio njegovog oca Kazumu. Sora tada pomišlja da ga svi lažu i počinje da besni i da se pretvara u Kuramu. Na kraju njegov otac Kazuma, za koga se na kraju ispostavilo da je živ, stavlja na njega petoznaki pečat i zaustavlja dalju transformaciju.

Zanimljivosti

  • Sora se može prevesti kao nebo ili kao ptica.