FANDOM


Susano
Susanoo
Ime
Japanski 須佐能乎
Engleski Susanoo
Pojavljivanje
Manga Poglavlje #391
Anime Naruto Šipuden epizoda #138
Pojavljivanje Anime, Manga, Film, Igrica
Podaci
Klasifikacija Kekei Genkai, Nindžicu, Doudžicu
Rank /
Klasa Ofanziva, Normalna
Znakovi rukama /
Korisnici

Itači Učiha
Madara Učiha
Saske Učiha
Indra Ocucuki (Samo u mangi)
Kakaši Hatake (Samo u mangi)
Šisui Učiha (Samo u animeu)


Susano (jap. 須佐能乎, engl. Susanoo) je jedna od tehnika Mangekjo Šaringana. Ovo je najmoćnija tehnika Mangekjua, i da bi se ona koristila potrebna su oba oka. Susano je sačinjen od jedne ili dve okularne moći Mangekju Šaringana koje su uspostavljene u očima korisnika. Do sada su poznati 6 nindži koje su sposobne da koriste ovu tehniku (Saske Učiha, Itači Učiha, Madara Učiha, Kakaši Hatake, Indra Ocucuki i Šisui Učiha). Reč je o vrlo neobičnom džicuu, koji mogu da koriste samo oni koji imaju ogromne količine čakre. Korisnik stvara moćni entitet koji predstavlja njegovu duhovnu suštinu i koji je vrlo moćan u borbi.

Pregled

Po Saskeu, Susano mogu da koriste samo osobe koje imaju Mangekjo Šaringan u oba oka. Sem toga nindža mora da zna da koristi specijalne moći u oba oka. Obito je na primer imao Mangekjo ali nije imao oba oka jer je jedno dao Kakašiju a kasnije ugradio Rinegan. Za Susano su potrbne nenormalne količine čakre koja postaje vidljiva. Korisnik može slobodno da se kreće unutar Susana kao i da po svojoj želji iskoristi samo jedan deo Susano entiteta ili ceo Susano endtitet. Neki korisnici su prikazali sposobnost da održavaju Susano bez aktiviranog Mangekjo Šaringan(npr. Madara). Kao i kod ostalih tehnika Mangekjo Šaringana i kod Susana su oči prenapregnute. Saske je ovo opisao kao bol u svakoj ćeliji tela u trenutku kada je Susano aktiviran. To je i viđeno u njegovoj borbi protiv Eja kada je Saske potpuno pucao od bola. Itači je imao dovoljno čakre da stvori Susano ali kada bi pokušao da ga održava čakra bi mu se sve više cedila dok ne nestane u potpunosti. Na ovaj način je Itači umro.

Itačijeva verzija Susana 

Itačijev Susano je jedan od najjačih u klanu. Probudio ga je otključavanjem Cukujomija u levom a Amaterasua u desnom oku. On ga je doveo do oklopljenog oblika koji je bio mnogo moćan. Može da koristi mač Tocuka mač i Jata ogledalo koji ga čine skoro ne pobedivim. Takođe je mogao da stvori i velike spiralne Jasaka Magatame.

Saskeov Susano spojen sa Kuramom

Saskeov Susano spojen sa Kuramom

== Saskeova verzija Susana ==

Saskeov prvobitan Susano je bio slabiji od Itačijevog kao što je i njegov Mangekjo Šaringan bio slabiji od Itačijevog. Da bi ga probudio Saske je otključao Amaterasu u levom a Kagucuči u desnom oku. On je mogao da koristi razne Amaterasu strele ili mačeve. Nakon što je dobio Večni Mangekjo Šaringan njegov oklopljen Susano je postao malo jači od Itačijevog. Mogao je da koristi Kagucuši strele i veliki mač od crnih plamenova. Saske je kasnije razvio i perfektan Susano koji je bio jak kao Madarin samo što je imao i krila.

Madarin Susano spojen sa Kuramom

Madarin Susano spojen sa Kuramom

== Madarina verzija Susana ==

Madara je posedovao Susano nezapamćene snage. Nisu poznate dve moći kojima je probudio Susano. Razvio ga je do perfektnog oblika, a njegov Susano je bio još jači s obzirom da je imao Večni Mangekjo Šaringan. Takođe je mogao da kombinuje Susano sa Rineganom. Tokom borbe sa Haširamom, Madara je Kurami dodao poseban oklop od Susana. .

Šisuijeva verzija Susana

Šisui je posedovao Susano slične snage kao Itačijev. Probudio ga je nakon što je uspostavio Kotoamacukami u oba oka. Razvio ga je do oklopljenog oblika i bio je veoma moćan. Mogao je da koristi Susano koplje kao i da ispaljuje Cukumo igle iz grudi.

Kakašijeva verzija Susana

Kakashi Susanoo-0

Kakašijev Perfektan Susano

Kada je dobio oba Mangekojo šaringana od Obita, Kakaši je mogao da koristi perfektan Susano. Da bi ga probudio, Kakaši je otklučao bliski Kamui u levom a daleki Kamui u desnom oku. Njegov Susano je bio mnogo moćan. Mogao je da koristi Mačeve slične Madarinim ili Kamui Šurikene neopisive snage koji sve što dotaknu automatski prebacuju u Kamui dimenziju.Kakašijev Susano je svetloplave boje

Indra's Susanoo-0

Indrin Perfektan Susano

Indrina verzija Susana

Indra Ocucuki je perfektan Susano mada se o njemu ne zna skoro ništa. Nisu poznate dve moći kojima je probudio Susano. Predpostavlja se da je bio najjači Susano ikada.Indrin Ssuano je ljubičast

Susano oružja

Svaki Susano ima svoj poseban oblik koji ga odvaja od drugih. Svaki od njih koristi različito oružje ili verzije oružja. Najčešće su u pitanju mačevi, strele, šurikeni i