FANDOM


Tehnike (džicu-i) su mistične umetnosti koje nindže koriste u borbi. Da bi iskoristio tehniku, nindža mora da koristi čakru. Da bi izvršio tehniku, nindža će osloboditi dve energije čakre. Formiranjem znakova rukama, nindža će izvesti željenu tehniku. Zbog velikog broja znakova rukama i raznih kombinacija, postoje hiljade potencijalnih tehnika koje mogu biti otkrivene.

Chakra Moulding Diagram (Normal).svg

Osnove

Postoje tri osnovne vrste tehnika: nindžicu, Gendžicu, i taidžicu. Podkategorije postoje, uključujući FuindžicuDžuindžicu i Sendžicu. Tu su takodje kekei genkai sposobnosti koje nisu tehnike, ali su odredjene sposobnosti koje se nasledjem prenose u odredjenim klanovima. Kekei genkai se takodje može pripisati odredjenim delovima tela, kao što je Doidžicu.

Bez odgovarajuće kontrole njegove čakre, nindža će proizvesti ne efektivnu ili oslabljenu tehniku, što će dovesti do isteka čakre rano u borbi. Sa znakovima rukama, korisnici mogu da kontrolišu svoju čakru i svoje tehnike sa velikom efikasnošću. Različite tehnike zahtevaju različite znakove rukama.

Rangovi

U zavisnosti od težine i veštine potrebne za korišćenje tehnike, one se drugačije rangiraju. Postoje šest različitih rankova u tehnikama:

 1. E-rank - Naučene od studenta Akademije. To su najosnovnije tehnike za svakog nindžu
 2. D-rank - Genin-nivo tehnike. Mogu ih postići svi genini.
 3. C-rank - Čunin-nivo tehnike. Ponekad naučene od strane genina koji je intenzivno obučen.
 4. B-rank - Džonin-nivo tehnike. Zahtevaju visok nivo čakre za korišćenje.
 5. A-rank - Kage ili džonin-nivo tehnike. Zahtevaju visok nivo kontrole čakre, a mogu da budu i zabranjene
 6. S-rank - Tajne, tehnike ekstremnog nivoa. Obično su jedinstvene za jednog korisnika.

Kekei Genkai i jedinstvene sposobnosti nemaju rank.

Glavni tipovi tehnika

Nindžicu

Nindžicu je jedan od glavnih tipova tehnika. On je takodje i najnejasniji tip tehnika. Najjednostavnije se može opisati kao sve što nije gendžicu i taidžicu. Većina nindžicua zahteva čakru i znakove rukama, ali to nije uvek slučaj, jer sama upotreba oružja se kvalifikuje kao nindžicu.

Gendžicu

Gendžicu je jedan od glavnih tipova tehnika koje koriste čakru. Za razliku od nindžicua, efekti gendžicua nisu stvarni, već su samo iluzije koje iskusile njegove žrtve. Prema Drugom Mizukageu, gendžicu spada u široke kategorije Jin izdanja.

Taidžicu

Taidžicu je osnovni oblik tehnika i odnosi se na sve tehnike uključujući borilačke veštine ili optimizaciju prirodne ljudske sposobnosti. Taidžicu se izvršava direktno pristupanjem fizičke i mentalne energije korisnika, oslanjajući se na snagu i izdrzljivost koje su stečene u obuci. Taidžicu ne zahteva čakru, ali se može koristiti za poboljšanje tehnika. U taidžicuu, Znakovi rukama nisu potrebni, i on je daleko brži za upotrebu. Jednostavno rečeno, taidžicu je borba prsa u prsa.

Sporedni tipovi tehnika

Najpoznatiji sporedni tipovi tehnika su:

 1. Fuindžicu
 2. Bukidžicu
 3. Džuindžicu
 4. Džudžicu
 5. Nintaidžicu
 6. Sendžicu

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.